Michaël Pas over LEEF!

Dankzij het talent in de Vlaamse productiesector werd crisis omgezet in creativiteit, met vier verrassende Eén-reeksen tot gevolg. LEEF is één van die vier.

LEEF werd gemaakt in 2020, in vanzelfsprekend uitdagende tijden. De vierdelige komische dramareeks draait rond Anja (Joke Emmers), een frivole dertiger die als schoonheidsspecialiste werkt in het funerarium van Vincent (Michaël Pas).

Ze vraagt zich vaak af of er minder leven zit in haar dan in haar ‘klanten’, en droomt van een eigen beautysalon. Helaas is Anja ook een gigantische uitsteller en blijft ze haar ambities op de lange baan schuiven. Gelukkig wordt ze zo nu en dan wel aangemoedigd door haar huidige cliënteel.

Naast Michaël en Joke maken ook onder andere Ikram Aoulad, Lukas Van den Eynde, Alice Reijs, An Miller en Lize Feryn hun opwachting.

Het scenario werd geschreven door Leen Vandereyken, bijgestaan door Lenny Van Wesemael, die ook de regie op zich neemt samen met Anthony Schatteman.

LEEF is een productie van Polar Bear enkwam tot stand dankzij de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Michael Pas zal ook vanaf 18 januari, naar aanleiding van de uitreiking van De Ensors op 23 januari, vijf dagen lang via Vrt Nu een talkshow presenteren. In Cinema Canvas ontvangt Michaël Pas gasten uit de Vlaamse tv- en filmsector, dat zijn onder andere Koen de Bouw, Kevin JanssensKaat Beels en Jessica Woodworth.

LEEF zal van 11 t.e.m 14 januari te zien zijn om 21u25 op één en daarna op Vrt Nu. Afgelopen week werd de spits van ‘Gemaakt in 2020’ afgebeten door We moeten eens praten, dat kan je hier bekijken. Vanaf 18 januari is er Lockdown en vanaf 25 januari De Shaq.

Check Also

Julie Zwijgt belgische trailer

Ontdek de Belgische trailer van ‘Julie Zwijgt’!

Het is zo ver: Paradiso Filmed Entertainment & De Wereldvrede stellen met trots de Belgische …