Matthias Schoenaerts wordt Johnny Hallyday!

Heet van de naald: Matthias Schoenaerts is gecast voor de hoofdrol in ‘Que je t’aime’, de eerste biopic over Johnny Hallyday, die geregisseerd zal worden door Jalil Lespert.

Het was al een tijdje afwachten wanneer de eerste biopic over Johnny Hallyday zou worden gemaakt. In 2025 is het eindelijk zover. En dat zowaar met een Belgische acteur, die de in België geboren Franse zanger zal spelen. Het lijkt vanzelfsprekend dat Matthias Schoenaerts de rol van Johnny Hallyday zal vertolken. Hij heeft dezelfde doordringende blauwe kijkers als de zanger, maar beschikt ook over de ietwat rauwe schoonheid van de ‘Elvis Presley van de francofone wereld’.

De biopic zal zich richten op een zeer specifieke periode uit het leven van de zanger; het midden van de jaren ’90. Zijn carrière was toen fragiel, zijn liefdesleven een puinhoop. In Miami ontmoette hij Laetitia, de (zeer) jonge dochter van een vriend. Hij viel als een blok voor haar en vond beetje bij beetje weer zijn draai.

Matthias Schoenaerts werd tot ver buiten de grenzen van ons kleine landje door velen geroemd vanwege zijn onvergetelijke prestatie in ‘Rundskop’. Daarna bleef hij het ene na het andere project in binnen- en buitenland binnenrijven. Maar sinds enkele jaren is de acteur, die ook actief is in de straatkunst, minder vaak te zien op het witte doek. Wel dook is hij recent op aan de zijde van Kate Winslet in de gesmaakte tv-serie ‘The Regime’.

Binnenkort meer over dit ambitieuze project, waarvan de opnames de komende maanden zullen beginnen. We kunnen niet wachten op de eerste beelden en zijn razend benieuwd wie de jonge Laetitia zal gestalte geven.

Check Also

Het Belgische programma op BRIFF 2024!

De 7de editie van het Brussels International Film Festival (BRIFF) vindt plaats van 25 juni …