Matthias Schoenaerts wint in Londen

Een beetje al te fanatieke kop misschien, maar je zou voor minder.  Want wie speelt de hoofdrol in ‘Rust and Bone’, de film die door de voorzitter van de jury David Hare werd uitgeroepen tot de winnaar van het 56ste Festival van Londen?  Natuurlijk, Matthias Schoenaerts.  ‘Rust and Bone’ is de Engelstalige titel van Belgisch-Franse co-productie ‘De Rouille et D’Os’.

Voor regisseur Jacques Audiard is het de tweede overwinning in Londen.  In 2009 won hij ook al het festival met ‘Un Prophète’.  Tijdens de prijsuitreiking in Whitehall Palace, waar ook Tim Burton en zijn muze Helena Bonham Carter in de bloemetjes werden gezet, motiveerde Sir David Hare de bekroning met de volgende woorden : “Jacques Audiard heeft een duidelijke handtekening, die is samengesteld uit muziek, montage, tekst, fotografie, klank, visuele design en acteerwerk.  Hij is één van een handvol filmmakers ter wereld die de kunst verstaat om ieder element deel van datzelfde proces te laten uitmaken en heeft aldus met ‘Rust and Bone’ een film gemaakt die vol hart, geweld en liefde zit.”

Voor ‘Rust and Bone’ is deze bekroning een prima aanloop naar de release in Amerika, waar ook Matthias vanaf begin november aan de promotie van de film gaat werken.

Zie ook :

Matthias Schoenaerts over Jacques Audiard

Matthias Schoenaerts en zijn plannen voor de toekomst

Opnamen ‘Waste Land’ met Matthias Schoenaerts voorlopig uitgesteld

– Matthias Schoenaerts nu al de grote held van Cannes

 

 

Check Also

Omen van Baloji vertegenwoordigt België op de Oscars van 2024!

De nationale jury die verantwoordelijk is voor de selectie van de Belgische inzending voor de …