Matthias Schoenaerts praat niet in Cannes

We zeiden het hier al eerder : ‘Blood Ties’ van Guillaume Canet zal binnenkort te zien zijn op het Filmfestival van Cannes. Het is de eerste Amerikaanse film met Matthias Schoenaerts die op het grote scherm te bewonderen zal zijn. Want het blijft intussen onrustwekkend lang wachten op ‘The Loft’ van Erik Van Looy. En het duurt ook nog wel even eer ‘Animal Rescue’ van Michael R. Roskam klaar is voor vertoning.

Intussen liet de Belgische distributeur van ‘Blood Ties’, Lumière (die ook al ‘De Rouille et d’Os’ verdeelde) dat ‘Blood Ties’ op maandag 20 mei in Cannes zal vertoond worden. Op dinsdag 21 mei zijn er interviews mogelijk met regisseur Guillaume Canet en met Clive Owen, Marion Cotillard, Zoë Saldana en James Caan. Het is nog niet zeker of Mila Kunis en Billy Crudup aanwezig zullen zijn en of ze met de pers zullen praten. Wat wel al zeker is, is dat Matthias Schoenaerts geen interviews geeft. Het is nog niet bekend of hij erbij zal zijn in Cannes, maar praten doet hij dus niet. Zoals de echte groten stelt hij zich hoe langer hoe meer onbereikbaar op.

Intussen weten we ook dat ‘Blood Ties’ in België op 30 oktober in de bioscopen zal uitkomen.

Dit is de officiële synopsis van het verhaal : New York, 1974. Wanneer Chris Pierzynski na twee jaar vrijgelaten wordt uit de gevangenis, is het zijn broer Frank, een ambitieuze politieagent, die hem aan de poort staat op te wachten. Ondanks de duidelijke verschillen tussen de twee broers, blijft de bloedband sterk. Frank biedt Chris onderdak, helpt hem aan een job en brengt hem terug in contact met zijn ex. Maar z’n verleden kan hij niet ontlopen.

Terwijl Chris opnieuw afdaalt in een neerwaartse spiraal van criminaliteit, raakt ook Frank via zijn nieuwe vriendin verstrikt in een web van maffiose intriges. Zullen de rivaliteit, het verraad en de conflicten de bloedband dan toch kunnen breken?

We vermoeden dat Schoenaerts momenteel in Engeland vertoeft op de set van ‘A Little Chaos’ van Alan Rickman, waarin Kate Winslet zijn tegenspeelster is.

Op 24 juni gaan dan weer de opnamen van start gaan van ‘Suite Française’, de nieuwe film van de maker van ‘The Duchess’, Saul Dibb, waarin Michelle Williams en Kristin Scott Thomas het nodige weerwerk moeten bieden aan Matthias Schoenaerts. En hoe het intussen zit met die remake van ‘Far Form the Madding Crowd’, het project van Thomas Vinterberg (‘Festen’ en ‘Jagten’), waarin de Deense regisseur onze landgenoot graag zou zien schitteren, dat is intussen ook nog altijd een open vraag. Aan Matthias Schoenaerts zelf moeten we het antwoord voorlopig niet vragen.

Matthias Schoenaerts in ‘Suite Française’

Matthias Schoenaerts in ‘A Little Chaos’

Matthias Schoenaerts in ‘Animal Rescue’

Matthias Schoenaerts in ‘The Loft’

Jérémie Renier vervangt Matthias Schoenaerts in ‘Waste Land’

 

Check Also

‘Small Things Like These’ van Tim Mielants valt in de prijzen op Berlinale!

De Britse actrice Emily Watson wint voor haar acteerprestatie in Tim Mielants’ film Small ‘Things …