Matthias Schoenaerts is de man van Elle

Er is een nieuw mannenblad gelanceerd in Frankrijk : Elle Homme.  Een mannenblad in handen van de vrouwen, of liever, van een vrouwenblad.  De man zoals vrouwen hem graag hebben.  En met wie pakken ze meteen groot uit?  Jawel, met Matthias Schoenaerts. Geen wonder, alle vrouwen willen hem.  Ook alle bekende filmvrouwen : Carrey Mulligan, Kate Winslet, Michelle Williams, Noomi Rapace, Zoë Saldana… en Robert De Niro.

Matthias deed de voorbije dagen enkele interviews in ons land naar aanleiding van de release van ‘Blood Ties’ en daarin verkondigde hij dat hij genoeg gedraaid heeft voor dit jaar.  En inderdaad, hij stond de voorbije maanden maar liefst op vier buitenlandse filmsets en draaide met tegenspelers die stuk voor stuk tot de beste acteurs ter wereld mogen gerekend worden. Als de films nu ook nog gaan scoren, dan staan er de Antwerpse acteur mogelijks nog mooiere tijden te wachten.

En intussen heeft IndieWIRE ook een foto te pakken gekregen van de film die Schoenaerts onlangs draaide : ‘Far From the Madding Crowd’ van de regisseur van ‘Festen’ en ‘Jagten’, Thomas Vinterberg. Zijn voornaamste tegenspeelster in die film is Carrey Mulligan (‘The Great Gatsby’ en ‘An Education’).  Andere films die hij eerder dit jaar draaide, zijn ‘Animal Rescue’ van de Belgische regisseur met wie hij eerder ‘Rundskop’ draaide, Michaël R. Roskam, en ‘A Little Chaos’ waarin hij Kate Winslet als tegenspeelster heeft en acteur Alan Rickman als regisseur en ‘Suite Française’, geregisseerd door Saul Dibb (‘The Duchess’) met Michelle Williams en Kirstin Scott Thomas.  Volgend jaar in augustus komt ook ‘The Loft’ uit, de Amerikaanse versie van ‘Loft’, opnieuw geregisseerd door Erik Van Looy, waarin Matthias Schoenaerts zijn rol uit het origineel herneemt.

 

 

Perceval en Schoenaerts in ‘Injury Time’

Hij verkondigde ook dat hij een film gaat draaien met Robert De Niro, ‘Candy Store’ van Stephen Gaghan, de man die eerder ’Syriana’ regisseerde met George Clooney.   Een andere film die hij volgend jaar gaat doen is ‘Alive Alone’ van Khurram Longi met Noomi Rapace.  Volgend jaar zou hij met ‘D’Ardennen’ van Robin Pront eindelijk ook weer een Belgische film doen. Zijn tegenspeler zou dezelfde zijn als die uit ‘Injury Time’, een kortfilm van Robin Pront waarin Matthias Schoenaerts en Jeroen Perceval eerder samen te zien waren.  Perceval schreef trouwens het scenario van ‘D’Ardennen’.

 

Zie ook :

 

Matthias Schoenaerts in ‘Far from the Madding Crowd’

Matthias Schoenaerts in ‘A Little Chaos’

Matthias Schoenaerts in ‘Suite Française’

Matthias Schoenaerts in ‘Animal Rescue’

Matthias Schoenaerts in ‘The Loft’

Matthias Schoenaerts in ‘Blood Ties’

Matthias Schoenaerts in ‘Alive Alone’

Matthias Schoenaerts praat niet in Cannes

Jérémie Renier vervangt Matthias Schoenaerts in ‘Waste Land’

Matthias Schoenaerts wint in Londen

 

Matthias Schoenaerts en zijn plannen voor de toekomst

Opnamen ‘Waste Land’ met Matthias Schoenaerts voorlopig uitgesteld

Matthias Schoenaerts wint César beste mannelijke belofte

De Franse film van Schoenaerts is eigenlijk redelijk Belgisch

Matthias Schoenaerts over werken met Jacques Audiard

Matthias over ‘De Rouille et D’Os’ in ons bioscoopjournaal

Matthias nu al de held in Cannes

Pieter Van Hees over Matthias Schoenaerts en ‘The Waste land’

Charlotte Vandermeersch en Valentijn Dhaenens over Matthias Schoenaerts

Matthias over ‘Rundskop’

Michael Rundskop over Matthias

Alex Stockman over Matthias

Hilde Van Mieghem over Matthias

Check Also

Nieuwe huisstijl voor Film Fest Gent!

België’s grootste internationale filmfestival zal in oktober 2023 haar 50e verjaardag vieren. Bij een nieuw …