Matteo Simoni en Stef Aerts over WIL!

Als Lode en Wilfried, spelen ze zij aan zij in het oorlogsdrama WIL. Maar het tweetal gaat natuurlijk al way back. Ze zaten samen bij toneelklas Dora van der Groen waar ze met hun klasgenoten, waaronder Aerts’ levenspartner Marie Vinck, het succesvolle gezelschap FC Bergman oprichtten. Naast het podium stonden ze al meermaals samen op de set: o.a. met Callboys, met medeklasgenoten Bart Hollanders en Rik Verheye, maar ook met De Bende van Jan de Lichte.

Synopsis WIL:

1942. Wil en Lode zijn twee jonge hulpagenten in een bezet Antwerpen. Ze werken gedwongen mee aan de klopjacht op joden in hun stad. Maar tegelijk steunen ze ook het verzet. En te midden van alle chaos en geweld bloeit de liefde: Wil valt als een blok voor de charmes van Lode’s zus Yvette. Een tegenstijdige cocktail van emoties brengt hem aan de rand van de afgrond. Want hoe red je tegelijk jezelf, je geliefden en de joden uit de klauwen van de bezetter?

In andere belangrijke rollen vinden we onder meer de volgende kleppers van eigen bodem: Dirk Roofthooft, Kevin Janssens, Koen De Bouw, Jan Bijvoet, Els Dottermans, Jan Decleir, Frieda Pittoors, Frank Vercruyssen, Ariane Van Vliet, Tine Van den Wyngaert, Sofie Decleir, Valentijn Dhaenens, Felix Meyer en Marc Lauwrys. Uit Nederland vervoegen Pierre Bokma en Karina Smulders het lijstje. Verder vertolken de Duitse Dimitri Schaad en Pit Bukowski, en de Poolse Szymon Wroblewski belangrijke rollen.

WIL is de tweede film van Tim Mielants na De Patrick, die zowel nationaal als internationaal op veel erkenning kon rekenen. Eerder regisseerde hij ook al o.a. de internationale succesvolle reeksen Peaky Blinders, Legion en The Terror, maar vooral ook The Responder waar hij leading director was en waarvoor hij 6 BAFTA-nominaties (incluis Beste Serie) scoorde. Carl Joos (De Premier, Ritueel), schreef het scenario van de bestseller van Jeroen Olyslaegers, die ondertussen in acht talen vertaald werd, meerdere grote literaire prijzen won en door The Times gekwalificeerd werd als historische fictie op haar best.

WIL is vanaf 27 september te zien in de zalen.

Check Also

The Last Front onthult trailer!

The Last Front, het pakkende speelfilmdebuut van Julien Hayet-Kerknawi, lanceert vandaag de officiële trailer. Het …