Marthe Schneider over FOMO!

De Vlaamse horrorfilm FOMO werd afgelopen zomer gelanceerd in de bioscoopzalen en Streamz kondigde eerder al aan dat er een spannend vervolg aankwam. Vanaf 29 oktober kan je de film én de vervolgserie bekijken bij de Vlaamse streamingdienst. In 4 gloednieuwe afleveringen ontdek je het volledige verhaal: waarom werden de influencers doelwit van dit horrorverhaal? En wie is Popje? De film en serie zijn net op tijd voor het Halloween weekend. In de trailer krijg je nu al een eerste blik op het vervolg, met Ian Thomas en Marthe Schneider in de hoofdrol.

In de film zagen we hoe een groep van 10 influencers deelneemt aan een gloednieuw realityprogramma met als hoofdprijs een wereldreis. Het spel lijkt echter niet zo onschuldig als gedacht. Wanneer er plots een gemaskerde moordenaar opduikt, verandert het spel in een overlevingsstrijd en ontpopt er zich een kat-en-muisspel tussen de influencers en de moordenaar. De vervolgreeks gaat verder waar de film stopt. De overlevers dachten eindelijk veilig te zijn, maar worden weer in een nachtmerrie gestort wanneer er een nieuwe groep gemaskerde figuren opduikt.

Nieuwe personages

June, gespeeld door Marthe Schneider (‘Glad Ijs’), was altijd al een buitenbeentje. De andere kinderen vonden haar raar, eng. Ze raakte soms zo gehecht aan iemand dat het verstikkend werd, en was tegen anderen weer ijskoud en sadistisch. Op het internet vond June een plek waar ze kon vluchten. Ze keek dag en nacht naar influencers en begon hen te zien als haar vrienden. Ze probeerde zelf een kanaal op te starten, maar slaagde er niet een publiek te vinden. Mensen vonden haar wat raar, freaky, niet knap genoeg. Haar zelfbeeld kreeg hierdoor een stevige knauw. Na een mentale breakdown begint ze te fantaseren over bloederige wraak op de influencers die ze als schuldige ziet van haar pijn.

Ian Thomas speel Bobby Views, een influencer die vroeger zeer populair was door zijn humoristische video’s en zijn opgewekte persona. Hij verloor de laatste jaren veel kijkers, waardoor hij zichzelf opnieuw moet heruitvinden onder invloed van zijn manager. Bobby is een charismatisch persoon, makkelijk in de omgang, maar ook makkelijk manipuleerbaar, oppervlakkig en niet geheel betrouwbaar.

Naast Ian en Marthe zien we nog nieuwe acteurs in de reeks zoals tiktokster Celeste Cortez en Angela Dedvukaj. Het verhaal van de film en reeks komt van Ilse Schooneknaep en Maximiliaan Verheyen en het scenario werd geschreven door Niels Snoek en Leander Hanssen, die ook de regie handen nam.

In Fomo de film zien we Nora Dari (‘Aaliyah’), Joffrey Anane (‘Ashon’), Nathan Bouts (‘Toby’), Oscar Louis Högström (‘Lowie’), Sarah-Lynn Clerckx (‘Billie’), Leonard Santos (‘Mauritz’), Ayana Doucouré (‘Luna’), Kes Bakker (‘Charles’), Stefan Perceval (‘Hugo’), Gilles Van Hecke (‘Xander’), Steffi Mercie (‘Cleo’), Hariette Sylva (‘Robin’) en Jamie-Lee Six (‘Paulien’).

FOMO is een productie van Borgerhoff & Lamberigts en Streamz. De serie komt tot stand in samenwerking met Flanders Tax Shelter en zal vanaf 29 oktober 2022 exclusief te zien zijn op Streamz.

 

Check Also

Mathias Sercu deelt trailer en poster van J’aime la vie!

Mathias Sercu stelt zijn debuutfilm als regisseur voor, met in de hoofdrollen Janne Desmet, Jurgen …