Machtig en Hollywoodiaans: dit zijn de eerste beelden van ‘Torpedo’

  Kobe Van Steenberghe en Hendrik Verthé, de jonge producers van ‘Patser’,  maken van gedurfde projecten hun handelsmerk.  ‘Torpedo’ zou een avonturenfilm in de sfeer van ‘Indiana Jones’ worden, met een productiekwaliteit die die van ‘Patser’ nog moet overstijgen. Grote woorden, en als we de eerste beelden zo bekijken lijken ze die nog waar te maken ook. 

‘Torpedo’, het is een veelzeggende titel voor een film. Je voelt meteen dat het zal knallen. En dat er watergevechten kunnen verwacht worden.  ‘Torpedo’ moet dan ook een echte actiefilm worden, én een duikbootfilm.  Grote ambities voor een Vlaanderen waar de budgetten niet echt comfortabel te noemen zijn, maar vooral verfrissend voor een landschap dat om meer ingetogen dramafilms bekendstaat. Veelbelovend was het project dus al vanaf de eerste persconferentie, niet in het minst vanwege de indrukwekkende cast: naast Koen De Bouw zien we onder meer Ella-June Henrard, Joren Seldeslachts, Gilles De Schryver, Bert Haelvoet, Stefan Perceval, Sven De Ridder, Robrecht Vanden Thoren en Vic De Wachter. De regisseur en scenarist van dienst is Sven Huybrechts, met DOP  Robrecht Heyvaert (‘D’Ardennen en bijna alle projecten van Adil El Arbi en Bilal Fallah) als rechterhand. 

Maar nu zijn er dus ook de eerste beelden, en die doen geen afbreuk aan de beloften die de producers in de mond namen. ‘Inglorious Bastards’, ‘Indiana Jones’, ‘Dunkirk’: we weten niet welke vergelijkingen ze bij u oproepen, maar die van ons zijn alvast geen klein bier. Om over het plot te oordelen is het uiteraard te vroeg, maar visueel lijkt het alvast goed te zitten.

(scroll naar onder voor de teaser)

op de set van ‘Torpedo’

20180824 Torpedo water

Het verhaal? Dat speelt zich af in 1943, in het Vlaamse verzetsmilieu. Een bende rebellen krijgt daar een geheime opdracht: ze moeten met een gekaapte Duitse U-Boot van Congo naar de Verenigde Staten varen. Aan oord van die duikboot: een cargo waarmee de geallieerden de oorlog wel eens zouden kunnen winnen.

De eerste teaser verraadt alvast dat dat geen sinecure wordt…

TORPEDO is de debuutfilm van Sven Huybrechts met in de belangrijkste hoofdrollen Koen De Bouw, Ella-June Henrard, Joren Seldeslachts, Gilles De Schryver, Bert Haelvoet, Stefan Perceval, Sven De Ridder, Robrecht Vanden Thoren en Vic De Wachter.

TORPEDO is een productie van A TEAM PRODUCTIONS in coproductie met COLUMN FILM, 10.80 FILMS en PELLIKOLA LIMITED. De film wordt op 23/10/19 uitgebracht door INDEPENDENT FILMS.

Lees ook:

Prachtige cast voor ‘Torpedo’

De durvers achter ‘Torpedo’

Sven Huybrechts geniet het vertrouwen

Sven Huybrechts stelt zijn cast voor

Stefan Perceval zit ook in ‘Torpedo’, niet Jeroen

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …