Maaike Neuville wil ‘Violet’ in Cartoon’s.

Maaike Neuville out zich in een open brief.  Als lief van Bas Devos.  Ze heeft een rolletje in zijn eerste langspeelfilm, ‘Violet’.  Een prachtige film, zo vinden wij.  Wellicht niet een film die iedereen kan smaken, maar wel een film die in minstens in alle arthousebioscopen op het programma hoort.  Dat vindt zij ook.  En ze heeft er heel veel moeite mee dat de enige arthousebioscoop van Antwerpen, die de filmactualiteit nauwgezet volgt — Cartoon’s — de film niet programmeert.  Cinema Zuid heeft natuurlijk ook een uitmuntend filmaanbod, maar dat blikt veeleer terug en vertoont voornamelijk oude films.  En daar staat de film drie dagen op de affiche.  Maar Maaike wil meer en Maaike laat niets aan het toeval over.  Vandaar haar open brief. Lees hem hieronder. En schiet vervolgens in actie.

Dag allemaal,

Maaike en haar lief Bas

jullie weten misschien/waarschijnlijk dat Violet, de debuutfilm van Bas Devos, mijn lief, vanaf vandaag in de zalen komt. Het is een parel van een film, dat zeg ik objectief en subjectief.

Violet komt uit in Brussel, Gent, Brugge, Kortrijk, Leuven en… Koersel.
Maar niet in Antwerpen, zo blijkt. Hij speelt er, maar slechts 3 keer, in CinemaZUID. In Antwerpen is er eigenlijk maar één filmhuis waar Violet op zijn plek zou zijn, en dat is Cartoon’s. Nu is Cartoon’s onlangs overgenomen. De nieuwe eigenaars vonden de film niet commercieel genoeg. Beetje jammer van dé arthouse-cinema van ’t stad.

We proberen nu Cartoon’s alsnog te overtuigen en misschien kunnen jullie daarbij helpen. Als voldoende mensen hen aanschrijven met de vraag wanneer VIOLET bij hen uitkomt zullen ze misschien toch de stap wagen.

Laat een bericht na op hun facebook: https://www.facebook.com/stadsbioscoopcartoons
Of stuur hen een vriendelijke mail: info@cinemacartoons.be

Wie weet levert een beleefd facebook-bombardement iets op?
Stuur deze mail ook zeker door aan al jullie vrienden en kennissen!

Merci alvast!

Maaike

PS : Hieronder vind je de mail die ik stuurde naar het mailadres van Cartoon’s. Jullie kunnen deze gebruiken als voorbeeld, of er kleine aanpassingen aan maken, of uiteraard een geheel nieuwe sturen. Dank dank dank!!


Beste,

Violet, de film van Bas Devos, verschijnt vanaf vandaag in de zalen. Enkel niet in Antwerpen. Voor een dergelijke auteursfilm die in binnen-en buitenland zoveel uitmuntende kritiek (en vaak ook bijhorende prijzen) heeft ontvangen, lijkt Cartoons mij de uitgelezen zaal te zijn. Of vergis ik me?

Ik wil de film enorm graag aanraden aan vele vrienden waarvan een groot deel in Antwerpen woont, maar zij kunnen dus nergens naartoe. Dat vind ik spijtig.

Daarom stuur ik u deze mail met de vraag waarom Violet niet in Cartoons getoond kan worden. Ik ben er zeker van dat er volk naar komt kijken, gezien de enorm lovende kritieken in o.a de Knack Focus, De Morgen, Humo etc.

Ik dank u om de tijd en moeite te hebben genomen deze mail te lezen en ik hoop dat u de kans niet laat liggen om deze parel aan de Antwerpenaren te tonen.

Vriendelijke groeten,

Maaike Neuville

 

Zie ook : 

Patrick Duynslaegher is wild van ‘Violet’

Bas Devos pitcht zijn film

Check Also

Ontdek ‘Voices of Liberation’ van Koen Mortier!

Al sinds maart 13 maart 2024 loopt ‘Skunk’ van Koen Mortier bij ons in de …