Maaike Neuville verfilmt liefdesverhaal!

Actrice en regisseuse Maaike Neuville verfilmt Julian, het liefdesverhaal van schrijfster Fleur Pierets. Enkele dagen voor de bekendmaking van dit nieuws, hield ze de lippen nog stijf op elkaar in een interview op Film Fest Gent.

“So, the word is out”, zegt schrijfster Fleur Pierets op sociale media. “Wij – Maaike Neuville (De Twaalf, Red Light,..), Angelo Tijssens (Girl, Dust,..) en ik- maken een film gebaseerd op mijn boek Julian.

De drie schrijven samen aan het scenario, Maaike zal de film regisseren. Ze maakte eerder al enkele kortfilms, maar dit wordt haar eerste langspeelfilm. Angelo Tijssens ken je als de coscenarist van Girl, van Lukas Dhont.

In september 2019 verscheen het boek van Pierets. Haar waargebeurde liefdesverhaal gaat over Fleur en Julian, een vrouwelijk kunstenaarskoppel, dat ging trouwen in de 22 landen waar het homohuwelijk was toegelaten. Julian stierf na het vierde huwelijk.

Maaike Neuville was vorige week op de rode loper van Film Fest Gent, voor de première van de eerste afleveringen van de serie Red light, toen kon ze nog niks kwijt over het project.

Red Light is een Belgisch-Nederlandse serie, in regie van Anke Blondé (The Best of Dorien B.) en Wouter Bouvijn (De Twaalf). Naast Maaike Neuville zijn de hoofdrollen voor o.a. Halina Reijn, Carice van Houten en Geert van Rampelberg.

De serie zal in 2021 te zien zijn.

Check Also

Indrukwekkende première WIL trekt Vlaams filmnajaar op gang!

Antwerpen beleefde kortstondig een terugkeer naar de jaren ’40 afgelopen avond tijdens de première van Tim …