Line Pillet staat bol van talent

Haar naam zegt u wellicht nog niets, maar lang zal dat niet meer duren.  Sla hem maar op in uw properste hersenkamer en hou hem daar, want afgaande op haar vertolking in ‘Little Black Spiders’, waarin ze de rol van Katja speelt, is deze jongedame klaar voor een veelbelovende toekomst in de Vlaamse film.  Ze studeerde nog aan het Lemmensinstituut toen ze de rol kreeg aangeboden en eigenlijk stond ze niet eens te popelen om al voor de filmcamera’s te gaan staan. Line wou vooral theater doen.  Maar het was een leraar die aandrong dat ze toch eens op auditie zou gaan bij Patrice Toye.  Achteraf is het duidelijk waarom hij vond dat ze de kans moest wagen.


Haar personage is in de film een piepjong meisje dat ongewenst zwanger is geraakt. Het verhaal speelt zich af ergens in de jaren zeventig, ergens in Vlaanderen.  Het meisje weet niet waar ze terecht komt. Ze is een weesmeisje en heeft zich laten vertellen dat ze naar een instelling gebracht wordt, waar jonge meisjes zoals zij in alle rust worden voorbereid op de bevalling.  Vanbuiten is ze bol, vanbinnen hol, zoals Line het zelf zo mooi zegt. Ze is zwanger en gelooft dat haar kind er gekomen is uit liefde. Maar niets is minder waar.  Ze wil haar baby houden, maar de mensen rondom haar hebben er andere plannen mee.

Wij hadden een gesprek met Line.  Maar eerst moet je haar misschien eens bekijken in de gedaante van haar personage.  Schitterend idee trouwens van Patrice Toye en haar companen, om zo’n film de wereld in te sturen waarin haar hoofdpersonage over zichzelf vertelt.  De beelden en de commentaren die Line Pillet daarin geeft, maken geen deel uit van de film, maar zijn wel helemaal in de stijl van de film opgenomen.

BEKIJK HIER :

Line vertelt in de gedaante van Katja over haar personage

Wij spraken ook met Line :

Klik hier om te horen wat ze te vertellen heeft over de opnamen

Klik hier om te horen waarom ze vindt dat u de film moet zien

Haar medespeelster uit de film is Charlotte De Bruyne.  Klik hier om haar te zien en te horen.

Lees ook nog :

‘Little Black Spiders’ gaat naar Montréal.

O, en voor we het vergeten.  Hier de trailer van de film.

 

Check Also

Daniel Lambo over zijn docufilm ‘Gestolen Leven’!

Daniel Lambo (‘Ademloos’, ‘Miss Homeless’) is met zijn nieuwe docufilm ‘Gestolen Leven’ geselecteerd voor de …