Lien Van de Kelder over haar rol in Bigfoot Family!

© Lien Van de kelder

Ontsnap de hittegolf in de bioscoop met de Belgische animatiefilm Bigfoot Family, het vervolg op Bigfoot Junior. Ook dit keer leent Lien Van de Kelder haar stem aan de Vlaamse versie.

“Bigfoot Junior was al geweldig grappig, maar ik vind deze nog beter omdat alle dieren nu mee in hun huis wonen. Ik kijk ernaar uit om de film met mijn kinderen te gaan zien in de cinema, want ik heb enkel de scènes gezien waar ik zelf in meespeel.

Dubbing is heel leuk omdat je al je remmingen loslaat, je kan het eigenlijk gewoon in je pyjama doen. Je moet je alleen maar concentreren op je stemkleur en op de mondbewegingen van je personage. Ik vind het fijn om heel geconcentreerd bezig te zijn met één deeltje van mijn lijf en de rest wat te vergeten.”

De regisseurs zijn Franstalige Belgen, Ben Stassen en Jeremy Degruson, hebben zij jou dan ook geregisseerd?

“Nee, het is eigenlijk nooit met de originele regisseurs. Je moet hier auditie doen en dan worden er 3 stemmen naar – in de meeste gevallen –  Amerika gestuurd. Op basis van je stemkleur kiezen ze dan iemand, die ligt meestal in de lijn van de originele acteurs.

Ik heb ooit wel eens een Belgische film ingesproken, Suske en Wiske – De Texasrakkers, waar we de personages inspraken op ruwe beelden. Daar kon dus achteraf nog worden bijgetekend, waardoor je als acteur veel meer vrijheid had.”

In deze film speel je de vrouw van Bigfoot, die na de vorige film een bekendheid is geworden en die wil inzetten voor het goede doel. Hij zegt: “Wat heb je aan faam, als je het niet gebruikt om een verschil te maken?”, is dat iets waar jij je als actrice en juriste in kan vinden?

“Het voelt voor mij organisch om mijn bekendheid ergens voor in te zetten, zoals bijvoorbeeld het tekort aan voogden voor minderjarigen die alleen aankomen als vluchteling. Ik ben daar eens voor in Van Gils & gastengaan zitten en de dag erna kreeg ik telefoon van de dienst voogdij, dat het tekort opgelost was. Dan is het wel fijn dat je dat kan bereiken, omdat je met je ‘kop’ op tv komt.

Ik denk ook wel dat je daar selectief in moet zijn, want je wordt elke week voor iets anders gevraagd. Als je steeds voor iets anders opkomt, dan klopt het verhaal niet meer. Dat is ook moeilijk vol te houden, ook naast de camera’s vergt zoiets engagement en inzet. Als je het doet om nog eens op tv te komen, dan ben je fout bezig. Autenticiteit is heel belangrijk op dat vlak.”

Bigfoot Family loopt vanaf 5 augustus in alle zalen.

Check Also

Op de set van Vloglab: The Movie!

Na 9 seizoenen krijgt de VTM GO-reeks Vloglab een vervolg op het grote scherm. Wij …