‘Lena’ wint in Wiesbaden

 

De Nederlands-Vlaamse productie Lena van Isabella Films heeft de prijs van de jongerenjury gewonnen op het internationale filmfestival in Wiesbaden, Duitsland. De film, met onder anderen Emma Ruth Levie, Niels Gomperts,  Agata Buzek, Lisa Smit, Rifka Lodeizen en natuurlijk de deze week veel te jong overleden Jeroen Willems is geschreven door Mieke de Jong en geregisseerd door onze landgenoot Christophe van Rompaey.

‘Lena’ gaat over de 16-jarige Lena (Emma Levie), een dik meisje dat woont bij haar instabiele moeder. Als ze danst, vergeet ze dat ze dik is en geen leuke vriend heeft. Alles verandert als ze Daan (Niels Gomperts) en diens vader Tom (Jeroen Willems) ontmoet en er een ingewikkelde driehoeksverhouding ontstaat.

Sinds de wereldpremiere in Toronto (2012) heeft de film op meer dan 30 internationale filmfestival gedraaid. Actrice Emma Levie werd bekroond op het filmfestival van Les Arcs in Frankrijk en op Fantasporto in Portugal. In Nederland ontving Lena twee Gouden Kalveren-nominaties, voor de hoofdrol van Niels Gomperts en het geluidsontwerp. De film is inmiddels verkrijgbaar op dvd.

Zie ook :

interview Christophe Van Rompaey

Jeroen Willems overleden

Drukke tijden in het verschiet voor Christophe Van Rompaey

Christophe Van Rompaey wint in Portugal

‘Lena’ : de beste Nederlandse film in jaren

‘Lena’ : de trailer

Christophe Van Rompaey met ‘Lena’ naar Toronto

 

 

 

Check Also

Kristien De Proost over haar rol in ‘Zondag de Negentste’!

Kristien De Proost (‘The Chapel’, ‘De Twaalf’, ‘The Best of Dorien B.’) speelt in ‘Zondag …