Laura Verlinden in ‘Happy End’ : een eerste beeld

Straks is ze wellicht te zien op de trappen van het festivalpaleis in Cannes.  Als enige Vlaamse in de grote competitie.  Want de Vlaamse actrice is er straks te zien in ‘Happy End’ van Michael Haneke (‘Amour’, ‘Das Weisse Band’, ‘Code Inconnue’, ‘Funny Games’) aan de zijde van o.a. Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant en Mathieu Kassovitz. Tweevoudig Gouden Palm en Oscarwinnaar Michael Haneke zag haar aan het werk in ‘Le tout nouveau testament’ van Jaco Van Dormael waar ze moeiteloos stand hield aan de zijde van Catherine Deneuve en Benoit Poelvoorde.

De film vertelt het verhaal van een bourgeois familie uit het Noorden van Frankrijk die geconfronteerd wordt met een reeks tegenslagen. . « Tout autour le monde, et nous au milieu, aveugles », was een oorspronkelijk werkslogan. De migratieproblematiek komt aan bod in de film, maar het is niet het hoofdthema, wisten we ook nog op te vangen.

Les films du Losange

Laura Verlinden kennen we o.a. van haar rol als Scarlite in ‘Ben X’ van Nic Balthazar. Vervolgens was ze te zien in ‘Loft’ van Erik Van Looy en speelde ze één van de hoofdrollen in de televisiereeks ‘De smaak van De Keyser’ van Frank Van Passel en Jan Matthys. Andere rollen volgden in o.a. de voor een Oscar genomineerde korte film ‘Dood van een schaduw’ van Tom Van Avermaet, ‘Image’ van Adil El Arbi en Bilall Fallah en‘De behandeling’ van Hans Herbots. Onlangs was ze ook te zien in de Nederlandse jeugdfilm ‘Storm’ van Dennis Bots.

 

 

Check Also

In gesprek met de makers van ‘Bad Bad Belgium’!

Sommige dingen leer je niet in de les geschiedenis… De reeks ‘Bad Bad Belgium’ vertelt …