Laat je eigen castingvideo maken door Kris De Meester

Kris De Meester heeft in het verleden zelf al enkele langspelers gemaakt, maar is vooral bekend als castingdirector.  Hij weet beter dan wie ook wat een mens nodig heeft om gezien te worden door mensen zoals hij. En om dat proces wat makkelijker te maken helpt hij acteurs en actrices aan het videomateriaal dat een deur kan openen naar een auditie. Regelmatig neemt hij in zijn studio zulke video’s op en ook morgen doet hij dat… En heeft hij nog één plekje vrij. Misschien iets voor u.

Opdrachtgevers vragen steeds vaker videomateriaal alvorens ze je selecteren voor een opdracht. Foto’s geven vaak namelijk een te beperkt beeld van iemand. Een opdrachtgever wil meer zien. Casting Studio lanceert daarom Scene.be, een videoservice waar je als acteur, model of people terecht kan voor het maken van een persoonlijke castingvideo.

Bij Scene kan je als acteur, model of people terecht kan voor het maken van een persoonlijke castingvideo.Een castingvideo tracht, net zoals een castingfoto, één of meerdere aspecten van een persoon te belichten. Een combinatie van korte scenes, poses, expressies en improvisatie. Een castingvideo is een momentopname en dus niet te verwarren met een showreel.
Het geeft het talent de mogelijkheid om bepaalde kwaliteiten te presenteren die je aan de hand van foto’s niet kan tonen. Een castingvideo wordt meestal gebruikt als eerste indruk naar potentiële opdrachtgevers: regisseurs, fotografen, productiehuizen, castingbureau’s, casting directors, …

KRIS DE MEESTER
De castingvideo’s worden gemaakt door casting director Kris De Meester die reeds meer dan 20 jaar gefascineerd is door de mens in al zijn vormen. Van jong tot oud, van klassieke schoonheden tot echte karakterkoppen, kortom in alle soorten mensen van alle nationaliteiten. Elke dag vormen ze de kern van zijn job. Kris De Meester werkte aan honderden internationale commercials en films zoals ‘Nymphomaniac’ (Lars von Trier), ‘A Quiet Passion’ (Terrence Davies), ‘Ex-Drummer’ (Koen Mortier) en ‘Iron Sky 2’ (Timo Vuorensola).

KOSTPRIJS

Een castingvideo kan je bestellen voor slechts 100 euro (incl. BTW).
De opnamesessies gaan door op afspraak.
Deze kost wordt erkend als beroepskost en kan 100% in de kost gebracht worden op je
belastingaangifte.
Deze prijs bevat een opnamesessie van 20 minuten, de montage en digitale aflevering.
Klik hier om te bestellen.

OPNAMESESSIE

De opnamesessie vindt plaats in de studio van Casting Studio: Alpacastraat 29, 9000 Gent.
Je hebt keuze uit een zwarte, witte of blue key achtergrond.
Je kan zelf je scène uitwerken en/of dit samen met Kris uitwerken ter plaatse.

Hou het vooral eenvoudig. Less is more. Probeer ook niet teveel te tonen, want dan heeft een potentiële opdrachtgever alles reeds gezien en zal dit mogelijks castinguitnodigingen beperken. Een castingvideo heeft als doel iets te tonen, maar vooral potentiële opdrachtgevers te teasen. Toon ze net genoeg zodat ze meer willen zien. Vaak is een eenvoudige scene, één shot, veel sterker dan een collage van verschillende emoties of poses. Je zorgt zelf voor genoeg outfits en een basis make-up. Een opnamesessie duurt 20 minuten en is steeds op afspraak.

AFLEVERING

Je houdt best rekening met een afwerkingstermijn van ongeveer 1 maand. De afwerking wordt gedaan door Kris De Meester in de Casting Studio montagestudio. Je kan niet aanwezig zijn tijdens de montage. Het eindresultaat zal ongeveer 30 à 60 seconden lang zijn. Van het eindresultaat zal je digitaal een hoge resolutie versie ontvangen.
Het eindresultaat kan onder andere op sites worden geplaatst als YouTube, Vimeo,
Casting Studio site, je eigen site, …

Er is nog één plaats vrij morgen, vrijdag 19 mei (10u-17u).

BESTELLEN
Bestellen kan via http://www.scene.be/bestel.html.

 

Check Also

Bekijk de eerste beelden van WIL!

Regisseur Tim Mielants pakt uit met de eerste beelden van zijn verfilming van het oorlogsdrama WIL, naar …