Kris Dewitte over 2013

Setfotograaf Kris Dewitte had in 2012 een grote tentoonstelling lopen in Turnhout naar aanleiding van ‘Open Doek’.  Hij is een beetje overal ter wereld actief, maar laat geen kans voorbijgaan om de Vlaamse film in ‘stills’ vast te leggen.  Wij stelden hem onze nieuwjaarsvraagjes :

 

1. Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Persoonlijk kijk ik er naar uit om het komende jaar op een Vlaamse film op eigen bodem te werken als stillsfotograaf, wat er dit jaar niet bij was. 😉

 

2. Welke zijn de films waar u naar uitkijkt?

De film ‘Kid’ van Fien Troch ging reeds in première tijdens het Filmfestival in Gent maar kent pas zijn release in 2013 en ‘Deep in a Dream of You’ van Caroline Strubbe kan ook een heel bijzondere film worden.

 

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Er is een nieuwe kort film op komst van Kristof Hoornaert die eerder ‘Kaïn’ maakte, ‘The Fall’ met Natali Broods en Geert Van Rampelberg, twee topacteurs in Vlaanderen.

D.O.P. Frank van den Eeden verlegt zijn grenzen in het digitale medium, zeer bijzonder wat hij doet, na ‘The Invader’ van Nicolas Provost nu ook met ‘Kid’ van Fien Troch. Hij heeft tevens de fotografie van de nieuwe films van Nanouk Leopold ‘Boven is het stil’ met Jeroen Willems en Wim Opbrouck en van Dominique Deruddere ‘Flying Home’ verzorgd.  Maar dat zijn slechts enkele van de namen. Er is talent zat in Vlaanderen.

 

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Ik hoop van harte dat Matthias Schoenaerts een aantal juiste keuzes kan maken en dat men hem de kans geeft om door te groeien. Het wordt tijd dat Veerle Baetens eens de landsgrenzen oversteekt.

 

Terug naar de lijst

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …