Kevin Janssens zet in Venetië een volgende stap in zijn internationale carrière

Kevin Janssens is vandaag aan het feest in Venetië.  Daar werd vandaag de Franstalig Belgische film ‘Tueurs’ voorgesteld, de prent waarmee de voormalige gangster François Troukens zijn regiedebuut maakt. Die  Troukens is een berucht figuur.  In het verleden pleegde hij gewapende overvallen, belandde in de gevangenis, sloeg op de vlucht en doolde door tal van landen om uiteindelijk na een klopjacht in de straten van Parijs te worden aangehouden. Bij zijn vrijlating beterde hij zijn leven en werd presentator bij RTL.  En nu schreef hij een actiethriller die hij samen met Jean-François Hensgens inblikte. Die laatste deed ervaring op als assistent van de Dardennes, en cameraman van Olivier van Hoofstadt (‘Dikkenek’) van Joachim Lafosse (‘A perdre la raison’ en ‘l’économie du couple’)  Het verhaal moet echt wel goed in mekaar zitten, want het debuterend regieduo kreeg een ware sterrencast te pakken. Weinigen van de grote namen waren vandaag op post in Venetië.  Maar Kevin Janssens was er wel. Al was het maar om zijn internationale ambities kracht bij te zetten. De persagente van de film, Barbara Van Lombeek, was zo vriendelijk om ons meteen enkele foto’s op te sturen.  Beelden van de film zijn nog niet makkelijk te vinden. Maar wie het net afschuimt, krijgt toch al iets te zien. En wij vonden ook een fragment waarin Kevin Janssens een confrontatie heeft met Olivier Gourmet. Klik hier om het te bekijken.

‘Tueurs’ is de eerste echte actiethriller die in Franstalig België werd geproduceerd en werd door François Troukens geschreven samen met Giordano Gederlini, naar een idee dat door Troukens zelf werd bedacht. wordt geregisseerd door François Troukens en Jean-François Hensgens. De belangrijkste rollen worden vertolkt door Olivier Gourmet (‘Le fils’, ‘L’exercice de l’État’), Kevin Janssens(‘D’Ardennen’, ‘Windkracht 10’), Lubna Azabal(‘Incendies’, ‘Goodbye Morocco’), Bouli Lanners (‘Eldorado’, ‘Tous les chats sont gris’), Tibo Vandenborre (‘Rundskop’, ‘Les chevaliers blancs’), Johan Leysen (‘Le tout nouveau testament’, ‘Het Vonnis’), Natacha Régnier (‘La vie rêvée des anges’, ’38 témoins’) en Anne Coesens (‘Illégal’,’ Tous les chats sont gris’)

SYNOPSIS

De carrière van overvaller Frank Valken neemt een hoge vlucht. Met zijn bende heeft hij de Nationale Bank gekraakt. Maar net nadat Frank en zijn handlangers uit de bank zijn gevlucht, worden alle getuigen van hun roof geëxecuteerd door een moordcommando. Een van de slachtoffers is een magistraat die onderzoek voerde naar een politieke affaire. Dertig jaar na de feiten slaan de dolle moordenaars opnieuw toe. Of dat is toch wat sommigen laten uitschijnen. Nadat hij ervan wordt beschuldigd een van de moordenaars te zijn, heeft Frank geen andere keuze dan te vluchten en er alles aan te doen om zijn onschuld te bewijzen.

foto Jo Voets voor Versus Production

Zie ook :

Kevin Janssens met ‘Revenge’ naar Toronto

Kevin Janssens speelt Kevin Van Looy in Nederlandse film

foto Jo Voets voor Versus Production

Check Also

Throwback: Belofte van het Jaar!

Flo Van Deuren en Kato De Boeck mochten een tijdje geleden enkele Ensors in ontvangst …