Kevin Janssens speelt Kevin Van Looy op de Antwerpse Bosuil

We mogen helaas geen beelden laten zien van Kevin Janssens in actie op het oefenterrein, als doelman van FC Barkas, het elftal waar hij deel van uitmaakt in de Nederlandse film ‘Catacombe’.  Regisseur Victor D. Ponten wil de kijker op alle vlak kunnen verrassen en dus mocht er geen bal, geen grassprietje, geen kuit of dij onthuld worden toen de Nederlandse ploeg de voorbije dagen op de Antwerpse Bosuil kwam draaien. Vreemd dan wel dat de pers op de set werd uitgenodigd. Maar gelukkig mochten we wel even met Kevin zelf praten en hij vertelde ons alles wat we graag wilden weten over dit boeiende project dat over matchfixing en gokschandalen in het voetbal gaat.

De Nederlandse filmploeg streek enkele dagen op de terreinen van de Bosuil neer om daar te filmen, maar tot de onaangename verrassing van de producent en regisseur waren er op het Antwerpse terrein allerlei feestjes en werken aan de gang, waarover de ploeg met het stamnummer 1, die binnenkort weer in de hoogste afdeling aantreedt, met geen woord gerept had toen men er zich engageerde om superfan Kevin Janssens en zijn Nederlandse medespelers te verwelkom.  Voetballen op de Bosuil heeft voor Janssens een speciale betekenis. Hij mocht recent trouwens nog meetrainen met de  ploeg van Antwerp FC, samen met zijn goeie vriend Erik Van Looy, van wie hij voor ‘Catacombe’ even de familienaam geleend heeft. Grappige anekdote. Kijk en luister zelf maar.

 

Kevin Janssens speelt de laatste tijd wel vaker over de taalgrens en/of in het buitenland. Van zijn vier recentste films heeft hij er geen één in Vlaanderen gespeeld. ‘Tueurs’,  ‘Revenge’ en ‘Les confins du monde’, aan de zijde van Gérard Depardieu.  En nu dus een Nederlandse film.  Hoe hij daarin terechtgekomen is, wat voor soort film het is, en over het acteren in het buitenland, waar mensen hem vragen ‘doet u dit wel vaker?’, daarover heeft hij het in het volgende fragment.  Tussendoor heeft hij het ook nog over het thema van het ‘matchfixen’ dat in ‘Catacombe’ aan bod komt.

In ‘Catacombe’ slijt profvoetballer Jermaine Slagter (Willem de Bruin) zijn laatste dagen bij een Nederlandse club. Het fanatisme waarmee hij de verdedigingslinie aanvoert kan echter steeds minder verhullen dat hij buiten het veld volledig aan de grond zit. Wanneer zijn gokschuld wordt opgeëist door een matchfixingsyndicaat, moet Slagter alles op alles zetten om zijn leven overeind te houden.

De hoofdrollen worden vertolkt door Willem de Bruin (The Opposites), Kevin Janssens (‘D’Ardennen’) en Liliana de Vries (‘Bon Bini Holland’, ‘Waterboys’). Daarnaast speelt ook profvoetballer Glenn Helder een rol in de film.

Het scenario van ‘Catacombe’ is geschreven door van Victor D. Ponten en Mustafa Duygulu. ‘Catacombe’ is het solo-regiedebuut van Victor D. Ponten. Samen met Jim Taihuttu maakte hij zijn regiedebuut met de veelgeprezen en prijswinnende film ‘Rabat’ (Gouden Kalf Beste Acteur – Nasrdin Dchar). De Director of Photography is Lennart Verstegen. (‘Rabat’, ‘Wolf’).
De film wordt 2018 uitgebracht in de bioscopen.

Zie ook :

Kevin Janssens alweer in buitenlandse productie

Kevin Janssens over de nood aan oudere regisseurs

Kevin Janssens over ‘Les tueurs’

 

Check Also

Programma 50ste Film Fest Gent voorgesteld: What a gift!

Er zit meer dynamiek dan ooit in de vijftigste editie van Film Fest Gent: naast …