Kevin Janssens speelt hoofdrol in Tim Mielants’ debuut ‘De Patrick’

In het kader van CONNeXT, het audiovisueel exportplatform van Flanders Image, werd tijdens de work in progress – pitch voor de Vlaamse filmindustrie door producent Bart Van Langendonck bekend gemaakt dat Kevin Janssens, de hoofdrol zal vertolken in de eerste langspeelfilm van Tim Mielants, ‘De Patrick’. Het verhaal speelt zich in een nudistenkamp. De opnames van ‘De Patrick’ zullen in de zomer van 2018 van start gaan, maar een internationale jury bekroonde alvast het filmproject met de Lites Perfect Pitch Award, een prijs goed voor 10.000 EUR aan diensten en 5000 EUR advertentiebudget.

‘De Patrick’ is een tragikomische speelfilm over een man op een existentiële zoektocht naar zijn hamer. Kevin Janssens kijkt er enorm naar uit om met Tim Mielants samen te werken. Kevin was eerder te zien in o.a. ‘D’Ardennen’ van Robin Pront, ‘Zot van A.’, ‘Smoorverliefd’, ‘Het varken van Madonna’, maar ook in verschillende tv – reeksen zoals ‘Quiz me Quick’, ‘De Smaak van de Keyser’, ‘Het Goddelijke Monster’, ‘Salamander’ en ‘Vermist’. Sinds het succes van ‘D’Ardennen’, heeft hij recentelijk ook enkele buitenlandse films gedraaid, waaronder het Franse ‘Revenge’ van Coralie Fargéat en ‘Catacombe’, een Nederlandse film van Victor D. Ponten. Op het filmfestival van Gent zal ook de Belgische – franstalige film ‘Tueurs’,waar Kevin in meespeelt en die eerder in wereldpremière ging op het filmfestival Venetië ,vertoond worden.

Tim Mielants is vooral bekend als regisseur van tv-reeksen als ‘Code 37’, ‘Cordon’ en ‘Professor T.’ Hij regisseerde twee afleveringen van de Frans-Britse coproductie ‘The Tunnel: Sabotage’, net als het volledige derde seizoen van de bejubelde BBC-reeks ‘Peaky Blinders’.

‘De Patrick’ wordt geproduceerd door Bart Van Langendonck voor Savage Film, in coproductie met Eyeworks en het Nederlandse Topkapi Films. ‘De Patrick’ kan rekenen op steun van het VAF.

Check Also

Op de set van Zeevonk!

Zeevonk gaat binnenkort in première en jij kan er bij zijn. Neem bij ons alvast …