Kevin Janssens mag na Venetië nu ook naar Toronto

Nadat eerder bekend werd dat na ‘Le fidèle’ ook de Franstalige Belgische film ‘Tueurs’ naar Venetië mag, kwam de gedachte al in ons op dat Kevin Janssens blijkbaar behoorlijk zijn streng kan trekken in het Frans. En meteen volgt hier de bevestiging.  Want ook ‘Revenge’, een Franse film waarin diezelfde Kevin Janssens de mannelijke hoofdrol vertolkt, heeft nu een selectie beet voor een topfestival,dat van Toronto.  Een festival waar Janssens eerder was met ‘D’Ardennen’, de film van Robin Pront, die van beelden voorzien werd door Robrecht Heyvaert. En diezelfde Heyvaert was ook de D.O.P. van ‘Revenge’.

 ‘Revenge’ is het speelfilmdebuut van Coralie Fargeat. De acteur, die zich liet opmerken in onder andere ‘D’Ardennen’, maakt hiermee zijn buitenlandse acteerdebuut. Naast Janssens staat ook DOP Robrecht Heyvaert op de set van Revenge.

Kevin Janssens (in Home)

De Italiaanse actrice Matilda Lutz (‘Rings’) speelt in ‘Revenge’ het centrale personage als een vrouw die zint op wraak nadat drie mannen haar misbruikten en voor dood achterlieten in de woestijn. De opnamen vonden grotendeels plaats in Marokko.

Wij spraken Kevin Janssens eerder deze vakantie nog op de set van de Nederlandse film ‘Catacombe’. Daar hadden we het met hem over de vele buitenlandse projecten die hij de laatste tijd deed — hij zit ook nog in ‘Les confins du monde’ aan de zijde van Gerard Depardieu — en daar vertelde hij ons onder meer dat acteren in een andere taal hem een enorme vrijheid geeft.

 

Zie ook :

Kevin Janssens over ‘Tueurs’

Check Also

Cathalina Geeraerts wint prijs voor Beste Acteerprestatie in Venetië!

Cathalina Geeraerts, de 17-jarige actrice die in ‘Holly’ van Fien Troch de hoofdrol speelt, heeft de …