Kato De Boeck wint de Grand Prix in de Nationale Competitie op BSFF!

'Provence' van Kato De Boeck

Zondag 5 mei werd het 22ste Brussels Short Film Festival feestelijk afgesloten in Cinema Palace. Sinds 2018 is BSFF een Oscar® Qualifying Festival. Gefeliciteerd Kato De Boeck met Provence (Winnaar van de Grand Prix in de Nationale Competitie) en Morgane Dziuerla-Petit met Zxcess Will Save Us (Winnaar van de Grand Prix in de Internationale Competitie). Zij komen daarmee in aanmerking voor de preselectie van de Oscars®!

Het Brussels Short Film Festival was ook dit jaar een succes met meer dan 44100 ingezonden kortfilms waarvan 400 Belgische, 25000 bezoekers die zowel overdag als ’s avonds de cinemazalen vulden, 700 geaccrediteerde professionals, talrijke deelnemers aan de workshops speciaal voor jongeren en workshops voor professionals en toekomstige professionals, alsook tal van ontmoetingen in het kader van het Co-Production Forum.

Op het festival waren tal van juryleden, programmatoren, regisseurs en verschillende gasten aanwezig die hun werk kwamen voorstellen: Jaco Van Dormael, Frederike Migom, Anne Marivin, Swann Arlaud, Anaïs Demoustier, Yannick Renier, Christopher Yates, Emmanuel Marre, Jean-Benoit Uguex, Tania Garbaski, Gary Seghers, Olivier Smolder, Alice de Lencquesaing, Eloi Ragot, …

De lijst met alle winnaars vind je hier.

Het volledige palmares wordt vertoond op maandag en dinsdag om 19u en 21u in Cinema Vendôme. In het najaar kan je de kortfilms van het 22ste BSFF ontdekken op tournee door Vlaanderen en Wallonië!

Check Also

Matthias Schoenaerts wordt Johnny Hallyday!

Heet van de naald: Matthias Schoenaerts is gecast voor de hoofdrol in ‘Que je t’aime’, …