Karel Tuytschaever over Easy Tiger!

Donderdag ging de 5de editie van het Brussels International Film Festival van start. In de Nationale Competitie is Easy Tiger van Karel Tuytschaever geselecteerd.

Easy Tiger is een intiem portret van een kwetsbare man temidden van een ware en onoverkomelijke romance. Deze auteursfilm van Karel Tuytschaever onderzoekt hoe het medium film kan worden herdacht en ingezet om lichamelijkheid als narratief voor de lens te plaatsen, en hoe eenzelfde audiovisueel werk voor zowel een horende als een anders-horende kijker zoveel mogelijk eenzelfde ervaring oplevert.

Synopsis:

Een onverwacht moment in een sessie met een cliënt confronteert een psycholoog met zijn eigen binnenwereld. Vervreemd door het isolement van zijn schijnbaar perfecte stadsleven, stuit de psycholoog op een extreem onvermogen om zijn eigen menselijke natuur te begrijpen en te omarmen. Zijn onafwendbare verlangens voor zijn mannelijke cliënt dwingen de psycholoog te kijken naar wie hij niet wil zijn; het is de enige manier om erachter te komen wie hij werkelijk is.

Quote Mickaël Pelissier, protagonist: “De plaats van onderzoek waarin Karel mij bracht tijdens het draaien van deze film is die van sensitiviteit, zelfs van energie, van lichamen, objecten, plaatsen. Taal gaat verder dan woorden en maakt plaats voor een taal die de omhulling van het lichaam overstijgt, die haast gaat transcenderen. De film is gemaakt met een liefdevol team dat houdt van en nieuwsgierig is naar Karels visie en beweegreden.”

Bestel hier je tickets voor de vertoningen van 29/06 en 30/06.

Check Also

‘Back To Black’ en Hooverphonic in de Roma!

In juli is het exact 13 jaar geleden dat we afscheid namen van één van …