Justine Cappelle over Over The Top!

Over The Top van Justine Cappelle wordt vertoond op het Tegenstroom Film Festival! De documentairemaakster volgde kunstenaar Floris Boccanegra en maakte zo een docu over de vluchtigheid van ons moderne YOLO leven en de zoektocht naar betekenis en voldoening. 

Hoe kan je je plaats in de wereldgeschiedenis vergaren zonder grote misdaden te begaan of nog erger, politicus te worden? Misschien door een kunstwerk op de top van de piramide van Gizeh te plaatsen? Met die insteek neemt documentaire Over The Top (2021) je mee naar de zoektocht naar zingeving en erkenning van de YOLO-generatie. Over the top was eerder al geselecteerd voor o.a. Kortfilmfestival, BREEDBEELD, BAFF en Filmfestival Oostende.

Vorig jaar bracht Cappelle nog een nieuwe kortfilm uit, genaamd The Lost Sail. Deze was ook te zien op het Kortfilmfestival te Leuven. De film gaat over de incompetentie om iets te laten zien, gebaseerd op een gesprek tussen Cappelle en Chinese regisseur Zao Wang (We Are Living Things, Honeymoon Suite) die door het strenge Chinese regime niet alles op film kon tonen wat hij wil. Deze kortfilm is onderdeel van het The Competences project, een filmlab project in de vorm van een reeks korte video’s. The Competences bestaat uit een psychoanalytische reis door gesprekken die Cappelle voert met verschillende mensen die haar onbekwaamheden belichamen. 

Momenteel is Cappelle bezig met verschillende nieuwe projecten. Samen met Heleen Declercq (Girlhood, Chorus) werkt ze aan een fictiereeks genaamd DOOF en is ze bezig aan de langspeeldocumentaire Silhouette, over de onzichtbaarheid van technologie. De docu is een visuele dans op zoek naar de infrastructuren achter de technologie en ontrafelt hoe we iets onderdeel laten worden van ons landschap.

Tegenstroom Film Festival is een driedaags festival te Gent dat uitsluitend Nederlandse en Vlaamse kortfilms vertoond. Deze worden getoond in De Statie en het stadhuis.

Justine Cappelle’s kortfilm Over The Top wordt vrijdag 31 maart vertoond op het Tegenstroom Film Festival te Gent. Tickets en info vind je hier

Check Also

Opnames ‘Patsers’ gaan 22 juli 2024 van start!

De opnames van de film ‘Patsers’ gaan vanaf 22 juli van start in Antwerpen. Ook …