Jonas Baeckeland over zijn film ‘La Proie’

Jonas Baeckeland is een Gentenaar die al flink wat kortfilms op zijn naam heeft, intussen een reputatie heeft in het jeugdtheater en ook de videoclips van de Gentse zangeres Renée regisseert.  Al heeft dat ook veel met zijn connecties te maken. Hij deelt het leven van de zangeres.  Haar geluk, want vind maar eens een regisseur van dat kaliber.  Eigenlijk dachten wij veeleer dat we stilaan een langspeelfilm van hem konden verwachten, maar hij verkoos om eerst nog een kortfilm maken.  In afwachting, want hij is wel degelijk een langspeelfilm aan het schrijven. 

‘La Proie’ heet zijn nieuwe kortfilm.  Eerder maakte hij ‘Twelve Going on Sixty’, ‘Gestreept’ en ‘Salto Mortal’. Dit keer kan hij een beroep doen op een heel mooi trio acteurs : Mourade Zeguendi, Jeroen Perceval en Jan Hammenecker. De actie speelt zich af in een pompstation. Een gevaarlijke plek.

 

We hadden een gesprek met hem op een voormiddag in Gent.  In café Minor Swing.  Gelukkig was het nog dicht. We zaten dus rustig.  En we hadden het met hem over (klik op de items waarover u hem aan het woord wil horen)

 

 

 

 

–       ‘La Proie’ : over de cast en het verhaal en de ploeg die aan de film werkte

–       Over het festivalparcours van ‘La Proie’

–       Over Jonas Baeckeland zelf : wie is hij?  Wat heeft hij gedaan?  Waar wil hij naartoe?

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …