Jonas Baeckeland en Hans Vercauter op vrije voeten

Twee heel sterke kortfilms over een man met een gevangenisverleden, ‘La Proie’ van Jonas Baeckeland en ‘Wolfsmelk’ van Hans Vercauter, mogen op reis.  ‘La Proie’ van Baeckeland, is geselecteerd voor de L.A. Shorts en ‘Wolfsmelk’ van Hans Vercauter mag de Vlaamse langspeelfilms vergezellen die geselecteerd zijn voor het Filmfestival van Montréal. Twee films die vast nog veel andere festivals zullen aandoen.  ‘La Proie’ wordt binnenkort ook vertoond tijdens het Filmfestival van Oostende. 

‘La Proie’ gaat over een zekere Ali Toumi, Algerijn van geboorte, die ontsnapt is uit een Belgische gevangenis.  Hij heeft zichzelf net een nieuwe identiteit gekocht en hoopt op een nieuwe start in het leven, met kansen voor zijn zoon en hemzelf.  Maar dan loopt hij een oude kennis tegen het lijf en hervalt hij al vlug in zijn oude gewoontes.  De hoofdrollen in ‘La Proie’ worden vertolkt door drie klasbakken : Mourade Zeguendi (‘Les Barons’, ‘Offline’), Jan Hammenecker (’22 mei’, ‘Het Goddelijke Monster’) en Jeroen Perceval (‘Rundskop’, ‘Borgman’).  Het scenario is van Jonas Baeckeland en Wouter Van Haver.  De fotografie is van Laurens De Geyter.  De montage is het werk van Toon Mertens.  De film werd geproduceerd door Sieber Marly en Jonas Baeckeland voor het productiehuis Blauwhuis.

In ‘Wolfsmelk’ speelt Wouter Hendrickx (‘De Helaasheid der Dingen’, ‘Adem’) de rol van Marcus. Na een aantal jaar in de gevangenis gezeten te hebben, is hij vastbesloten een rekening te vereffenen met zijn broer Simon, vertolkt door Ben Segers (’Tot Altijd’, ‘Code 37’). ‘Wolfsmelk’ is een verhaal over broederliefde en een familie die uiteen dreigt te vallen na een verschrikkelijke leugen.

’Wolfsmelk’ werd geproduceerd door Eva Van Riet voor het Brusselse productiehuis Caviar. De film werd geschreven en geregisseerd door Hans Vercauter en kwam tot stand met de steun van het VAF.

 

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …