Johan Leysen over Temps Mort!

Onlangs moesten we helaas afscheid nemen van een groot acteur. Het was een eer dat we Johan Leysen nog mochten interviewen op de première van Temps Mort op Filmfestival Oostende. De film is vanaf vandaag te zien in de bioscoop.

Temps Mort was spijtig genoeg één van de laatste films met Johan Leysen, samen met Pink Moon van Floor van der Meulen en Noise van Steffen Geypens. Hij stierf op 30 maart 2023 op 73-jarige leeftijd aan een hartaanval.

Temps Mort is de eerste langspeelfilm van maakster Ève Duchemin. Voordien maakte ze de korte fictiefilm Sac de Nœuds over een overval door jonge amateurs. In 2017 maakte Duchemin de documentaire En Bataille die bekroond werd met de Magritte voor beste documentaire. Ève Duchemin werd geïnspireerd door het gevangenismilieu voor haar eerste langspeelfilm Temps Mort.

Voor het eerst sinds lange tijd krijgen drie gevangenen een weekend verlof. 48 uur om te landen. 48 uur om opnieuw contact te leggen met hun geliefden. 48 uur om te proberen de verloren tijd in te halen.

De hoofdrollen zijn voor Karim Leklou (BAC Nord), Issaka Sawadogo (L’envahisseur), Jarod Cousyns, Nicolas Buysse (Voleurs de chevaux), Simon Frey (Black) en Babetida Sadjo (The Paradise Suite). Johan Leysen (Daens, Het Vonnis, The American) speelt de rol van de vader van één van de gedetineerden.

Temps Mort isvanaf 19 April te zien in de zalen. 

Check Also

Casting call: Androgyn uitziend persoon (v/m/x) gezocht!

Voor een experimentele korte film/videoinstallatie zijn regisseurs Ron Chiers en Kris De Meester op zoek …