Johan Leysen onverwacht overleden

Acteur Johan Leysen overleed onverwachts op donderdag 30 maart. De befaamde acteur werd 73 jaar. 

Johan Leysen speelde mee in meer dan 100 film- en televisieproducties. Ook het theater had geen geheimen voor Leysen. Hij werkte onder meer samen met theatermaker Guy Cassiers en Milo Rau en speelde over heel Europa.

Johan werkte o.a. samen met de legendarische regisseur Jean-Luc Godard. Hij is bekend van rollen in o.a. The American (2010) waar hij speelde met George Clooney, Het Vonnis (2013), Daens (1992)… Hij schitterde in recentere films zoals Façades (2017) van Kaat Beels en Nathalie Basteyns en klassiekers als Eline Vere (1991) van Harry Kümel.

Johan Leysen: de meest Europese Vlaamse acteur is niet meer | De Standaard  Mobile
Uit Daens

De Vlaamse acteur was onlangs nog aanwezig op Filmfestival Oostende, voor de première van Temps Mort van Eve Duchemin. Ook in Pink Moon van Floor Van Der Meulen was hij te zien op deze editie. We brengen binnenkort het interview dat we toen met hem deden.

Het ellenlange palmares van Johan Leysen werd in 2017 bekroond op FFO met een Lifetime Achievement Award en een ster op de zeedijk van Oostende.  Dat jaar kreeg hij ook de Joseph Plateau Honorary Award op Film Fest Gent. Voor zijn acteerprestatie in Felice… Felice… mocht hij in 1998 een Gouden Kalf voor Beste Acteur in ontvangst nemen.

Je kan hem momenteel ook aan het werk zien in de Netflix-film Noise van Steffen Geypens, die vorige week uitkwam. Hij deelde daar het scherm met Ward Kerremans en Sallie Harmsen. Temps Mort is te zien in de bioscoop vanaf 19 april.

Johan Leysen was een enorm getalenteerd en warm man, die erg gemist zal worden.

Check Also

Nieuwe huisstijl voor Film Fest Gent!

België’s grootste internationale filmfestival zal in oktober 2023 haar 50e verjaardag vieren. Bij een nieuw …