Johan Heldenbergh wordt de 7de master van het Filmfestival van Oostende

Vorig jaar was hij al lid van de jury van de Ensors, dit jaar wordt hij Master of Ceremony van het Filmfestival van Oostende.  En niet alleen ceremoniemeester, hij mag dus ook een luik van de programmatie samenstellen met zijn favoriete films.  Wij stelden hier eerder dat Johan Heldenbergh een godsgeschenk was voor de mensheid, we kunnen dus alleen maar toejuichen dat het festival dit jaar voor hem gekozen heeft.

Ook vorig jaar mocht Johan Heldenbergh samen met de ploeg van ‘The Broken Circle Breakdown’ nog het Filmfestival van Gent openen.  Voor de camera van Cinevox had hij zich eerder nog kritisch uitgelaten over het Filmfestival van Gent en te kennen gegeven dat hij heel veel sympathie voelde voor de frisse aanpak van het Filmfestival van Oostende, dat hem met een Ensor bekroonde voor het opmerkelijke werk dat hij leverde toen hij met ‘Schellebelle 1919’ een langspeelfilm neerzette die louter en alleen met amateurs gemaakt was.

In tegenstelling tot de voorbije jaren zal de master dit jaar geen lid van de jury van de Ensors zijn.  Een goeie beslissing, gezien Heldenbergh bij de grote favorieten behoort voor de prijs van de mannelijke hoofdrol met zijn verbluffende vertolking in ‘The Broken Circle Breakdown’.

Maar dat wil niet zeggen dat hij niet in een jury zal kunnen zetelen.  Hij wordt voorzitter van de Internationale competitie die het festival dit jaar voor het eerst organiseert.  En hopelijk voor hem zal het weer tussen 6 en 14 september niet al te best zijn, want veel tijd om te zonnen zal hij niet hebben.

De Master krijgt dit jaar immers een heel pakket nieuwe taken op het festival. Er is nog altijd de Master Selection, waarin hij 6 films voorstelt die voor hem een heel speciale betekenis hebben.  Er komt een nieuwe sectie die de naam ‘Jonge Helden’ zal dragen.  Die ‘Jonge Helden’ zullen 4 jonge mensen zijn uit de audiovisuele sector.  Mensen die rijp zijn om de waardering van het grote publiek te genieten.  Mensen die we misschien al een beetje kennen, maar dringend beter moeten leren kennen. Er komt ook een ‘Master Night’.  Een soort evenement waarin Heldenbergh als ceremoniemeester zijn vrienden zal uitnodigen. En daarnaast zal Johan Heldenbergh ook inspraak krijgen in de uitnodigingen van internationale gasten.  Drukke tijden dus in het verschiet voor de zeer getalenteerde en sympathieke acteur.

Zie ook :

Johan Heldenbergh is een godsgeschenk

Johan Heldenbergh op alle festivals

Johan Heldenbergh : De Platteauprijzen waren dood…

Alles over ‘The Broken Circle Breakdown’

 

 

 

Check Also

Inhuldiging muurschildering en nieuwe Chantal Akermandreef!

Chantal Akerman in de kijker: De Stad Brussel wijdt een fresco en een steegje in …