Johan Heldenbergh is een geschenk voor de mensheid

Johan Heldenbergh is een cadeau voor een interviewer, net zoals hij dat is voor de theater-en filmliefhebber.  Wat hij allemaal te zeggen heeft over de rol die hij speelt in ‘The Broken Circle Breakdown’ is meer dan mooi. Het is authentiek, aangrijpend, grappig en zeer menselijk.  We hadden alles kunnen uittikken, maar dat zou hem onrecht gedaan hebben.  Nee, we geven het gewoon mee op beeld.

Met een niet altijd even goeie klank, maar wie horen wil, hoort.  Hij heeft bovendien een zeer goeie stem.  Dezelfde stem waarmee hij de Oscarspeech al vele keren de Oscarspeech heeft ingeoefend op het toilet.  Waarmee hij lucht geeft aan zijn gemengde gevoelens als het over Mieke Dobbels gaat, de actrice met wie hij het oorspronkelijke toneelstuk speelde en schreef.  Dat hij het zonder haar moet doen, maar met Veerle Baetens, was een amputatie en een geschenk tegelijk.

Hij zit ook in een midlifecrisis.  En het zal aan Woody Allen zijn om hem daar uit te halen.  Klik op de items hieronder en hij vertelt het u allemaal met zijn eigen woorden, met zijn eigen mimiek en gebaren en met zijn eigen warme stem.

– Een heel emotionele film om te doen

– De film vertelt wat met het theaterstuk vertelt, maar met minder woorden

– Zonder Mieke Dobbels, met Veerle Baetens

– De Didier uit het toneelstuk is niet de Didier uit de film

– Eventjes geen films meer voor Johan

– Johan over zijn midlife-crisis

– Het droomparcours voor ‘The Broken Circle Breakdown’

– Blij dat de film het Festival van Gent mag openen

 

 

We hadden eerder al gesprekken met Johan Heldenbergh en de andere acteurs op de set.  Die zijn technisch beter (want gefilmd met een volledige, volwaardige en superieure ploeg), en u kunt ze hier nog altijd bekijken.

Iedereen content op de set van ‘The Broken Circle Breakdown’

De muziek en het toneelstuk van ‘The Broken Circle Breakdown’

Trailer nog niet gezien?  KLIK HIER

Voor de bioscoopreportage hadden we nog een bijkomend gesprek met Felix Van Groeningen. Heel uitgebreid en verzorgd gefilmd.  Met goeie klank.  Ook hier nog te bekijken.

– Felix in eigen woorden

En wou u meer Veerle?  Ook dan kunnen we u helpen.

Veerle ging diep

 

Check Also

Opnames SKIFF gestart!

Roeien met de riemen die je hebt, zo moeten ze letterlijk gedacht hebben op de …