Jimmy Kets over New pigs on the block!

In maart ging New Pigs on the Block in première op DOCVILLE, vanaf vandaag kan je de film in de bioscoop gaan bekijken.

In de documentairefilm New pigs on the block richt fotograaf en filmmaker Jimmy Kets (OdySea) de camera op drie varkens: Luc, Mia & Anja. Zij spelen de hoofdrol in een sociaal buurtproject. Op een met elektrische draad afgebakend stukje niemandsland, tussen een spoorweg en een kleine parking, verwerken de varkens de voedseloverschotten van restaurants en winkels uit de buurt. Een nobel opzet. De film start dan ook in een ogenschijnlijk aards paradijs, waar ze kunnen eten naar believen en waar ze warmte en vriendschap krijgen van de buurtbewoners. Maar langzaam kantelt het. De buitenwereld verstoort steeds vaker en steeds harder hun vredige bestaan.

Geniet op zondag 19/6 in Cinema ZED na de film van een heerlijke vegetarische (Leuven) of een veganistische (Hasselt) maaltijd. Voor € 25 koop je een combiticket voor de film, diner en een drankje. De plaatsen zijn beperkt, dus snel zijn is de boodschap. In Leuven kan dat in Het Strand, in Hasselt moet je in de foyer zijn waar In’t Grün het eten zal voorzien.

Vanaf 15 juni is New pigs on the block te bekijken in onder andere in Sphinx Cinema (Gent), Cinema Lumière Brugge, Cinema Lumière Mechelen, Cinema Lumière Antwerpen, Cinema ZED Leuven, Cinema ZED Hasselt, Cinema Storck (Kinepolis Oostende) en Kunstencentrum BUDA (Kortrijk).

Check Also

vos en haas

Ontdek de Vlaamse trailer van ‘Vos en Haas redden het bos’!

Op 23 oktober komt de komische familiefilm ‘Vos en Haas redden het bos’ uit in …