Jeugdserie ‘Nachtwacht’ pakt uit met een bioscoopfilm

Het kleine scherm is een grote toegangspoort aan het worden tot het grote scherm.  Los van volwassen reeksen die tot bioscoopfilms worden bewerkt, is het opvallend dat er tegenwoordig geen jeugdreeks meer blijkt te zijn die niet tot een bioscoopfilm wordt bewerkt. Na onder meer ‘De helden’, ‘De vijver’, ‘Ghostrockers’, en euh… ‘De Buurtpolitie’ en ‘De Kampioenen’ is daar nu ook ‘Nachtwacht’.  De helden van Nachtwacht stelden gisteren hun eerste cd voor en pakten terloops uit met het nieuws dat ze in december op het grote scherm te zien zullen zijn in de film ‘Nachtwacht: De poort der zielen’.

‘Nachtwacht’ is een populaire reeks op Ketnet over een trio met bovennatuurlijke krachten dat in het fictieve dorp Schemermeer woont en het regelmatig met duistere wezens uit de onderwereld aan de stok krijgt.  Ketnet en Studio 100 willen nu ook een eerste bioscoopfilm op basis van de serie maken. De opnames starten deze zomer en mag op 12 december al in die zalen verwacht worden. Naast het bekende trio Celine Verbeeck (Keelin), Louis Thyssen (Vladimir) en Giovanni Kemper (Wilko), zal onder andere de bekende Nachtwacht-acteur Sven De Ridder (Vega)  in de film te zien zijn.

‘De poort der zielen’ zal de film heten. Het verhaal speelt zich af op het moment dat de bewoners van het pittoreske Schemermeer zich opmaken voor een groot dorpsfeest. Vladimir, Wilko en Keelin, de leden van de Nachtwacht, hebben extra reden tot feesten want hun vriend en mentor Vega mag eindelijk uit zijn boek komen. Maar de vreugde is van korte duur want de drie helden krijgen slecht nieuws te horen. Iemand van hen zal immers de Nachtwacht moeten verlaten. Ondertussen beraamt de opperdemon Nemmeza snode plannen om alleenheerser te worden over alle werelden. Zal de Nachtwacht sterk genoeg zijn om dit duistere wezen tijdig te stoppen?

De eerste CD van ‘Nachtwacht’ ligt vanaf 18 mei in de winkels. Ook dit nummer, ‘Vega’ is er op te horen.

 

De belevenissen van Nachtwacht zijn dagelijks te zien op Ketnet, ketnet.be en de app.

Check Also

Op de première van Arcadia!

Onlangs schitterde de cast en crew van Arcadia in blauwe en grijze tinten op de premiere …