Jessica Woodworth over LUKA!

Woensdag 13 september verschijnt LUKA, geschreven en geregisseerd door Jessica Woodworth, de winnares van de Leeuw van Venetië, en geïnspireerd op Dino Buzzati’s roman ‘Il deserto dei Tartari’ in de Belgische bioscoopzalen.

LUKA is een aangrijpend audiovisueel hoogstandje in zwart-wit dat zich afspeelt op verbluffende Siciliaanse locaties en met in de hoofdrollen Berlinale ‘Shooting Star’ Jonas Smulders, Geraldine Chaplin en Jan Bijvoet. De film ging in januari in première op Filmfestival Oostende, bekijk hier ook ons verslag vanop de rode loper.

Jessica Woodworth & Geraldine Chaplin
(c) Bart Baevegems

LUKA is geïnspireerd op het boek De woestijn van de Tartaren (1940) van de invloedrijke Italiaanse romanschrijver Dino Buzzati. In de film volgen we de jonge soldaat Luka die zich door een desolaat, postapocalyptisch landschap worstelt op zoek naar het legendarische Fort Kairos. Nadat hij zijn zware tocht ternauwernood overleeft, ontdekt hij dat Kairos geen legende is. Het is een vervallen, disfunctioneel oord en wordt beheerst door een commando van excentriekelingen. Langzaam raakt Luka in de ban van dit bastion van absurditeit. Hij ontdekt al snel de waarheid, dat niemand ooit de vijand heeft gezien. Luka slaat zich door de dagen heen, totdat hij de moed vindt om de illusie te doorbreken.

LUKA is vanaf 13 september te zien in de zalen. Die avond komt de regisseuse ook langs bij Cinema ZED voor een nagesprek, tickets daarvoor vind je hier.

Check Also

Mee op zee met ZODIAC!

Afgelopen week werd de kortfilm ZODIAC gedraaid op zee, voor de kust in Nieuwpoort. Fotograaf …