Kristoff en Dimitri Leue en Prins Laurent, Prinses Claire en hun kinderen (foto JEF)

Het JEF festival opende met ‘ZOOks’

Op zondagnamiddag 4 februari werd in hetpaleis in Antwerpen het JEF festial geopend met de wereldpremière van de Vlaamse animatiefilm ‘ZOOks’ van Kristoff en Dimitri Leue. Naast de regisseurs en de acteurs Frank Focketyn, Tine Reymer, Wouter Hendrickx, Daisy Ip, Warre Borgmans, Mona Lahousse en Glenn-Scott Peij, kwamen ook festivalmeters Frances Lefebure en Daphne Wellens, en Prins Laurent met zijn gezin naar de film kijken.

Warre Borgmans verwelkomde de meer dan 500 aanwezigen. Op z’n onnavolgbaar komische manier attendeerde hij het publiek op het festivalthema ‘JEF kok’ en de talloze masterclasses die tijdens de festivalweek worden georganiseerd voor jonge filmfreaks. Hij vroeg de festivalmeters Frances Lefebure en Daphne Wellens naar hun liefde voor film. Daphne: “Film kan je troosten, aan het lachen maken, inspireren en nog zo veel meer, dus je moet er zo jong mogelijk van beginnen genieten.”
Voor Prins Laurent en Prinses Claire was het de derde keer dat ze de opening van het JEF festival in Antwerpen bijwoonden. Samen met hun kinderen keken ze in primeur naar de Vlaamse film ‘ZOOks’, in aanwezigheid van de sterrencast. De film is een hedendaags sprookje dat zich afspeelt in een wereld waarin de mens volledig gescheiden leeft van de natuur.

Na de feestelijke opening in Antwerpen, volgen er voor ‘ZOOks’ nog regionale premières op de JEF festivallocaties in Brugge, Gent, Kortrijk en Strombeek-Bever. Tijdens de krokusvakantie, vanaf 10 tot en met 20 februari, kan een publiek van alle leeftijden in 5 steden in Vlaanderen genieten van nog veel meer jeugdfilmpremières, exclusieve filmevenementen, masterclasses, medialabs en nog veel meer!
Tickets en info op www.jeffestival.be.

‘ZOOks’ is een productie van Potemkino, in co-productie met SANCTA, The Fridge.tv en VRT/Ketnet.

Check Also

She They Us en Draw for Change! op Film Fest Gent!

Met de docureeksen Draw for Change! over zes vrouwelijke internationale cartoonisten, en She They Us …