JEF festival krijgt een total make-over!

JEF festival heet vanaf nu Jeugdfilmfestival Antwerpen en komt met een nieuwe huisstijl, campagnebeeld én mascotte.

Vanaf vandaag heet JEF festival Jeugdfilmfestival Antwerpen en daar hoort een volledig nieuwe visuele identiteit bij. Het campagnebeeld biedt alvast een eerste glimp van die nieuwe look. De 36ste editie van het festival vindt plaats tijdens de krokusvakantie 2024. Net zoals de voorbije jaren beleef je dit jaarlijkse filmfeest voor kinderen en jongeren in het festivalcentrum Antwerpen en On tour in Gent, Brugge, Leuven, Kortrijk, Roeselare en Hamme.

Iris Verhoeven, algemeen coördinator van het festival:

“Al sinds het eerste festival komen families hier jeugdfilm beleven. De naamswijziging en rebranding was een logische stap voor ons blijvend groeiende festival. Antwerpen is altijd de thuisbasis geweest van het festival maar doorheen de jaren zijn er fantastische partners bijgekomen in Vlaanderen. Het is en blijft de bedoeling om met zoveel mogelijk mensen samen jeugdfilm te vieren, in al haar facetten, zowel in de hoofdlocatie in Antwerpen als in de andere festivalsteden.”

 

Mascotte van Jeugdfilmfestival Antwerpen

Jeugdfilmfestival Antwerpen is een magische plek waar verhalen nooit ver weg zijn. Je bekijkt ze in prachtige films. Je beleeft ze via gekke games. Je creëert ze zelf tijdens toffe workshops. Welke verhalen neem jij mee naar huis?

Vanuit die insteek creëerde het creatief bureau Lucy de volledig nieuwe huisstijl en meteen ook het campagnebeeld van de 36ste editie. De wandelde mascotte komt ieder jaar terug. Deze neemt verrassende ervaringen, ideeën en indrukken mee naar huis, net zoals de kinderen en jongeren dit zullen doen.

Iris Verhoeven:

“Onze programmatie blijft kinderen en jongeren tussen de 1,5 en 18 jaar de allerbeste selectie verhalen tonen. Die diverse verhalen vind je terug in ons grote aanbod van kwalitatieve jeugdfilms, maar ook in onze actieve workshops en de games en installaties in het XL-Medialab. Allemaal zorgvuldig geselecteerd om creativiteit te stimuleren, blikken te openen en de wereld begrijpbaar te maken.”

Ondersteuning stad Antwerpen

Het kloppend hart van het festival? Dat ligt in Antwerpen. Met de ondersteuning van de stad Antwerpen breidt het festival ieder jaar uit. Van het befaamde XL-Medialab in het Zuiderpershuis en de workshops ism. partnerorganisaties, tot de vele cinema-locaties: de stad wordt het ideale decor voor een gezinsuitstap tijdens de krokusvakantie.

Daarnaast kunnen families ook buiten Antwerpen het festival beleven. Zo genieten ze van het Jeugdfilmfestival On tour met een uitgebreid filmprogramma in Brugge, Gent, Kortrijk, Leuven, Hamme en Roeselare. Met dank aan de Stad Gent, de Stad Brugge en de vele lokale partners.

Volg de activiteiten en het laatste nieuws van Jeugdfilmfestival Antwerpen op de nieuwe social media kanalen:

facebook.com/jeugdfilmfestival

instagram.com/jeugdfilmfestival_

De ticketverkoop voor de openingsfilm, workshops en het XL-Medialab gaat van start op 14 december 2023 op jeugdfilmfestivalantwerpen.be. Het volledige programma wordt op 11 januari 2024 bekendgemaakt.

De 36ste editie van Jeugdfilmfestival Antwerpen vindt plaats van 4 tot en met 18 februari 2024.

Check Also

‘Last Swim’ van Caviar wint Kristallen Beer in Berlijn!

Gisterenavond, op 23 februari 2024, heeft de jury van de Generation Awards tijdens de 74e …