Ish Ait Hamou ontvangt VAF steun voor debuutfilm BXL!

De debuutfilm BXL van Ish Ait Hamou en zijn broer Monir heeft productiesteun ontvangen van het VAF (Vlaams Audiovisueel Fonds). De film volgt twee Molenbeekse broers, Miloud (26) en Fouad (12), die onverwachts een droomkans krijgen om in het buitenland een beter leven te leiden. Maar het gevaar blijft dat kansen erg snel kunnen keren. “Het voelt vaak alsof al onze levenservaringen als mensen, broers en makers ons tot dit moment en dit verhaal geleid hebben. Vanzelfsprekend natuurlijk, maar we kunnen niet wachten!”, zegt Ish.

Als succesvol auteur, choreograaf, televisiepresentator en met de regie van de kortfilm Klem, net als BXL geproduceerd door productiehuis Potemkino, is Ish niet aan zijn proefstuk toe als volbloed storyteller. De steun van het VAF voor een bedrag van 625.500 euro maakt het mogelijk om de film komend jaar te draaien en in 2024 uit te brengen.

“We willen iets doen verschuiven bij de kijker. Het is fantastisch dat het VAF, VRT en distributeur Paradiso de kans geven om dit soort cinema te steunen waar wij zelf door bezield zijn.”

BXL wordt geproduceerd door Peter De Maegd en Lize Lefaible (Cool Abdoul, H4Z4RD, Welp) en de release is gepland in het voorjaar van 2024.

Check Also

The Last Front onthult trailer!

The Last Front, het pakkende speelfilmdebuut van Julien Hayet-Kerknawi, lanceert vandaag de officiële trailer. Het …