Dit is de wereldpremière van de poster van ‘Resurrection’

Kristof Hoornaert

‘Resurrection’ is de eerste langspeelfilm van Oostendenaar Kristof Hoornaert (°1980), na drie kortfilms die internationaal hoge ogen gooiden en op verschillende belangrijke festivals in de prijzen vielen (‘Kain’, ‘The Fall’ en ‘Empire’). ‘Resurrection’ gaat zondagavond in wereldpremière op het Film Fest Gent en start nadien zijn internationale carrière op het Black Nights Film Festival in Tallinn in november, waar de film zal meedingen naar de hoofdprijs in de First Features-competitie. De hoofdrollen zijn voor Johan Leysen (‘The American’, ‘Jeune et jolie’) en Gilles De Schryver (‘Hasta La Vista’, ‘Code 37’). Rimvydas Leipus (‘Khadak’, ‘N: The Madness of Reason’) stond achter de camera. De poster van de film druipt nog van de versheid, en Cinevox kan en mag hem als eerste tonen. Ontworpen door Amira Daoudi, die al eerder met sterke filmaffiches uitpakte.  De poster van ‘Resurrection’ laat een De Schryver zien die zijn gezicht bedekt, met een bebloed t-shirt.  Schuld en boete?  Schaamte? Wroeging? Afwachten. Maar intrigeren doet het beeld in ieder geval. 

 

Synopsis:
Een oude kluizenaar die zich jarenlang heeft afgezonderd van de beschaving neemt uit medelijden een jongeman in huis die hij halfnaakt heeft aangetroffen in de natuur. De jongeman weigert echter te spreken. Toch ontstaat er een band tussen hen. Als op een dag de politie aanklopt, komt de oude man te weten dat de jongeman iemand heeft vermoord. De oude man staat voor een hartverscheurende keuze: wat doet hij met de moordenaar in zijn huis?

‘Resurrection’ gaat dus zondag in première en is ook op 18/10 nog te zien, om 17u30 in Kinepolis 10.  De film komt in de Vlaamse zalen in januari 2018.

‘Resurrection’ is een productie van Geoffrey Enthoven en Mariano Vanhoof voor Fobic Films, met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Flanders Image, het STAP programma van Telenet, het Creative Europe MEDIA programma van de Europese Unie, Flanders Film Funding, en de Tax Shelter van de Belgische Overheid.

Check Also

She They Us en Draw for Change! op Film Fest Gent!

Met de docureeksen Draw for Change! over zes vrouwelijke internationale cartoonisten, en She They Us …