Dit is de trailer van ‘Vele hemels boven de zevende’

Vanaf 8 november is ‘Vele Hemels Boven de Zevende’ te zien in de Belgische bioscoop, het langspeeldebuut van Jan Matthys en de verfilming van de gelijknamige succesroman van Griet Op de Beeck, die ook het scenario voor deze film schreef. De muziek werd geschreven door Spinvis.

Hoofdpersonage Eva wordt vertolkt door Brit Van Hoof, meteen de eerste grote hoofdrol voor de actrice. Sara De Roo speelt Eva’s zus en haar schoonbroer wordt vertolkt door Peter Seynaeve. Haar ouders worden gespeeld door Viviane De Muynck en Herman Gilis (die na 25 jaar in Nederland gewerkt te hebben eindelijk weer opduikt in een Vlaamse film). Daarnaast speelt de 12-jarige Nell Cattrysse, die voor haar vertolking in ‘The Broken Circle Breakdown’ bekroond werd, het nichtje Lou. Verder spelen Koen De Graeve en zijn partner Ariane van Vliet de rollen van Casper en Merel.

Dit is de trailer :

 

Regisseur Jan Matthys is o.a. gekend voor ‘In Vlaamse Velden’ en ‘Quiz me Quick’. Hij regisseerde ook de BBC-reeksen ‘Shetland’ (onlangs nog bekroond met een BAFTA-award) en ‘Our Girl’.

Griet Op de Beeck schreef zelf het scenario voor de film. Voor het boek ontving ze De Bronzen Uil Publieksprijs 2013 en het boek werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs 2013. Het boek is intussen al toe aan de 53ste druk.

De film is een productie van Caviar, dat eerder ook ‘Black’ en ‘Sprakeloos’ maakte. Paradiso Filmed Entertainment distribueert de film.

Synopsis: Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid. In ‘Vele Hemels Boven de Zevende’ vechten vijf personages meer met zichzelf dan met elkaar, in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk. Een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk.

 

 

 

 

Check Also

Op de première van Arcadia!

Onlangs schitterde de cast en crew van Arcadia in blauwe en grijze tinten op de premiere …