‘Into The Night’ wordt eerste Belgische Netflix Original-serie!

Netflix heeft net bekendgemaakt dat ze een eerste Belgische serie gaat produceren. Een post-apocalyptische serie, die de streamingsdienst in 2020 wereldwijd zal aanbieden.

Into The Night wordt geregisseerd door het Belgische duo Inti Calfat (Over Water) en Dirk Verheye (Over Water) en geproduceerd door Entre Chien et Loup. De zesdelige reeks is geschreven en gecreëerd door Jason George (The Protector, Narcos) en is gebaseerd op de roman The Old Axolotl van Jacek Dukaj.

Het verhaal gaat over het behouden van onze menselijkheid ten tijde van een kosmische ramp en speelt zich af aan boord van een vlucht vanuit Brussel. De internationale cast komt uit België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Rusland en Turkije. Alles draait om de zon die op onverklaarbare wijze alles doodt wat op zijn pad komt. Een nachtvlucht vanuit Brussel zet koers naar het westen, de donkere nacht in, om zo aan de die dodelijke zonnestralen te ontsnappen. Aan boord de bemanning en passagiers van diverse nationaliteiten, rijk en arm, jong en oud, civiel en militair. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: ze willen overleven!

‘De regie van de allereerste Netflix Original-serie is niet alleen bijzonder spannend, het is ook een hele eer. Het feit dat het een high-concept thriller is maakt het nog boeiender. Als Belgische filmmaker krijg je niet altijd de kans om aan projecten met dit uitgangspunt en op de schaal te werken,’ aldus de regisseurs.

‘Wat me het meeste aansprak in dit verhaal,’ vertelt Jason George over het boek The Old Axolotl van Jacek Dukaj, ‘was de onvermijdelijkheid van de apocalyps en het idee dat je er samen met een groep mensen, die niet eens dezelfde taal spreken, voor kunt vluchten in een vliegtuig. We kennen de mensen met wie we reizen nooit echt. Je realiseren dat je overleving afhangt van die onbekenden, die nu deel uitmaken van jouw tribe, is het ideale uitgangspunt van een spannende thriller.’

Het wordt nog wachten tot 2020, dan zal Into The Night wereldwijd te zien zijn op Netflix.

 

Check Also

Nieuwe huisstijl voor Film Fest Gent!

België’s grootste internationale filmfestival zal in oktober 2023 haar 50e verjaardag vieren. Bij een nieuw …