Internationaal tenniskampioen Naomi Osaka verbindt zich aan Julie Zwijgt, het filmdebuut van Leonardo van Dijl!

Julie zwijgt

De Wereldvrede, het Belgische productiehuis van Julie Zwijgt, bundelt de krachten met de internationale tenniskampioen Naomi Osaka en haar zakenpartner Stuart Duguid van het Emmy genomineerde creatieve huis Hana Kuma als executive producer van Leonardo Van Dijl’s debuutfilm. Dat maakte Variety zonet bekend. Naar aanleiding van de wereldpremière op het filmfestival op zaterdag 18 mei, is er ondertussen een grote buzz rond de film, wat dan weer internationale samenwerkingen bevordert.

“Ik ben zo enthousiast dat ik mag deel uitmaken van het ongelooflijke team van deze film met een onderwerp dat mij en Hana Kuma zo na aan het hart ligt”, zegt Osaka. “Leonardo is een ongelooflijk talent en het ondersteunen van dit verhaal is meer dan een eer; het is een kans om stemmen te versterken en belangrijke gesprekken voort te zetten die zinvolle verandering stimuleren, zowel op als naast het veld.”

“Naomi Osaka was een ware inspiratiebron voor Julie Zwijgt, niet alleen als een uitzonderlijke atlete maar ook als een moedig persoon dat niet bang is om complexe kwesties onder ogen te zien en positieve verandering teweeg te brengen op wereldwijde schaal”, aldus van Dijl. “Haar invloed strekt zich uit tot ver buiten de sportwereld en laat de diepgaande impact zien van het gebruiken van je platform voor een betekenisvolle dialoog. Naomi belichaamt de kracht van het met overtuiging laten horen of kiezen voor stilte. Ik ben zeer vereerd met haar connectie met onze film. Dat Naomi zich bij onze ‘Julie Zwijgt-familie voegt, gaat mijn stoutste dromen te boven.”

Naomi Osaka is een baanbrekende tennisspeelster en een invloedrijk figuur op en buiten het veld. Ze is de eerste Aziatische speelster die de nummer 1 positie in het enkelspel bezet en de eerste Japanse speelster die een Grand Slam won, met vier Grand Slam-titels op haar naam: twee op de US Open en 2 op de Australian Open.

Julie Zwijgt kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds. Verder kreeg de productie ook steun van het Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, New Dawn, Film i Väst, Proximus en de tax shelter-maatregel van de Belgische federale overheid via Flanders Tax Shelter.

Check Also

Casting call: Androgyn uitziend persoon (v/m/x) gezocht!

Voor een experimentele korte film/videoinstallatie zijn regisseurs Ron Chiers en Kris De Meester op zoek …