Ina Geerts over 2013


Toen we onlangs de bekroonde kortfilm ‘Negrido’ zagen, van Michael Van Ostade, waarin Ina Geerts de hoofdrol speelde, was het één van de gedachten die door onze hoofden flitste : ‘Ah ja, Ina, hoe zou het nog met Ina zijn?’ Niet dat het een eeuwigheid geleden was, maar er was een moment dat we het vanzelfsprekend vonden dat Ina zou meespelen.  Of het nu in ‘Een Ander zijn Geluk’ was, ‘Bo’ of ‘Adem’, ze had een substantiële rol en ze deed er iets mee waardoor we haar als iemand van de onzen beschouwden.  We geloofden haar. En daar gaat het om bij acteren.  Geloof je de mensen die je ziet, ongeacht in welke werkelijkheid ze zijn neergezet? Bij Ina kunnen we altijd van ja zeggen.  We weten dat Ina momenteel vaak zingt, met haar groep ‘Ina’.  Maar natuurlijk kijken we uit naar haar volgende projecten.  Ina, zeg het ons!

 

1. Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Dat er weer eens een mooie rol uit de bus mag vallen. Boeiende levenslustige en een ietwat buiten de lijntjes kleurend personage dat lijkt me wel iets.

2. Welke zijn de films waar u naar uitkijkt?

In de kortfilm ‘Nigredo’ van Michael van Ostade speel ik de hoofdrol. Hij kreeg een wildcard voor zijn film, en ben erg benieuwd wat hij daarmee gaat maken, een boeiende gast, en hij weet goed wat hij wil en hoe hij dat wil verwezenlijken. En verder volg ik film op mijn manier. Dat gaat van Deense tot Iraanse naar Turkse, Amerikaanse, Belgische films dus wat dat betreft steeds benieuwd naar nieuwe ontdekkingen en nieuwe films van makers met een eigen stempel. Genre Asghar Farhadi, Nuri Bilge Ceylan, Haneke, Lynne Ramsay, Denis Villeneuve, Thomas Vinterberg e.a.

 

3 Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

 

Er worden veel degelijke en interessante films gemaakt op eigen bodem altijd benieuwd naar nieuw werk laat maar komen zowel Franstalige als Nederlandstalige cineasten

4 Wie breekt er nationaal en internationaal door?

 

Dat hangt van zoveel factoren af of je eventueel internationaal doorbreekt, ik gun het iedereen, maar het belangrijkste is om degelijke rollen te mogen spelen, een stuk vlees met een vette kluif aan, waar dat ook is.

 

Terug naar de lijst

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …