In quarantaine met… Hannes De Maeyer!

Hannes De Maeyer ©Sander Buyck

De Gentse Hannes De Maeyer, die in 2005 op de World Soundtrack Awards de prijs voor beste jonge componist in de wacht sleepte, behaalde zijn master ‘Music Production’ aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Gent (KASK) en ging daarna aan de slag als assistent van Steve Willlaert, een van België’s meest bekende componisten van filmmuziek. Toen hij de Adil El Arbi en Billal Fallah tegen het lijf liep besloten zij om met hem in zee te gaan. Hij schreef de muziek voor Black, waarvoor hij in 2015 de Discovery Award op TIFF zou ontvangen. Vervolgens drukte hij ook zijn muzikale stempel op hun volgende film: Patser, die in 2018 genomineerd werd voor de Ensor voor beste muziek. Recent verzorgde de Maeyer de soundtrack van de televisiereeks ‘Keizersvrouwen’, met onder andere Hilde Van Mieghem en Daphne Wellens in de hoofdrollen, die momenteel wereldwijd op Netflix te bekijken is, en van de film Torpedo van Sven Heybrechts met onder meer Koen De Bouw. Ook voor de documentaire over profwielrenner Stig Broecks componeerde hij de muziek. Helaas stak Corona een stokje voor de wereldpremière van het Iers-Belgische drama The Racer, met onder andere rollen voor Louis Talpe en Matteo Simoni, en muziek van De Maeyer. Over enkele maanden komt die film alsnog uit. Ondertussen werkt Hannes De Maeyer aan nieuwe projecten.

Welke films wil jij dezer dagen (her)bekijken?

Hannes De Maeyer
©Sander Buyck

De laatste film die ik net voor de lockdown in de cinema zag was 1917. Fantastische film. Wil die graag nog eens terugzien om te zien of ik er een aantal subtiele cuts kan uithalen.
The Irishman staat al heel lang op mijn to watch lijstje, maar ben er nog steeds niet aan toegekomen.

Welke films moeten kinderen zeker zien?
Ik ben grote fan van Disney en ook van de muziek. Vooral de muziek van Alan Menken (Little Mermaid, Beauty and the Beast, …) heeft mij al van kinds af aan gefascineerd. Ik kijk er al naar uit om samen met ons dochtertje de films te herontdekken. Ze is nog maar 4 maanden, dus ik zal nog even geduld moeten hebben.. 😉

Welke boeken wil jij (her)lezen?
Ik moet eerlijk bekennen dat ik al lang geen boek meer heb gelezen. Het is niet echt een boek, maar ik ben grote fan van de Thorgal strips. Telt dat ook? 🙂

Wat vind jij bingewatch-waardige series?
Ik vond Chernobyl en Unorthodox zeer goed. Westworld is ook een fantastische reeks, al vond ik de eerste 2 seizoenen wel beter dan het laatste. Mijn guilty pleasure van het moment is Outlander, met dank aan mijn vriendin. Met prachtige muziek van Bear McCreary. De soundtracks van de andere series zijn ook top trouwens.

Wat zijn jouw favoriete gezelschapspellen?
Ticket to ride, Dixit, Set, … Time’s Up is ook altijd lachen. Maar dat is iets om samen met vrienden te doen. Hopelijk kunnen we het snel nog eens spelen.

Welke podcasts, radio- en tv-programma’s wil jij zeker niet missen?
Voor soundtrackliefhebbers kan ik ‘Score: The Podcast’ en ‘The Annotator’ aanbevelen.

Check Also

Belgische première van ‘Human Forever’

Gisteren ging de documentairefilm ‘Human Forever’ in Belgische première in een tot de nok gevulde …