‘Image’ lokte 75.000. bioscoopbezoekers

Afgelopen weekend won het langspeelfilmdebuut van Adil El Arbi en Bilall Fallah de Publieksprijs op het VFF 2015 in Utrecht. De film was tevens de opener van het Nederlands filmfestival. Ook de kortfilm ‘Baghdad Messi’ van hetzelfde productiehuis a team productions en Sahim Omar Kalifa blijft populair op internationale filmfestivals.

Adil, Bilall en hun producenten zakten afgelopen weekend af naar Utrecht voor het VFF. Ze gaven er ook een college ‘Outside of the box filmmaking’. Ook Herman Brusselmans was er te gast. De regisseurs namen de prijs met veel plezier in ontvangst. Het is al de tweede prijs voor de debuutfilm van het jonge duo, die vorige maand ook al won op het Cutting Edge filmfestival. De film haalde vorige week trouwens de kaap van 75.000 bezoekers, en draait binnenkort ook in Montpellier, op het Weekend du Cinéma Belge. Sinds kort is hij ook op DVD te verkrijgen.

En ook met de carrière van die heel succesvolle kortfilm van hetzelfde productiehuis, ‘Baghdad Messi’, gaat het nog steeds goed. De kortfilm won het afgelopen weekend twee nieuwe awards in Barcelona en Amerika, wat de teller op maar liefst 54 onderscheidingen brengt. Op het 6e Sportfilm Festival in Barcelona onderscheidde de jury de film voor Beste Kortfilm. In de Verenigde Staten won de kortfilm dan weer “Best Drama” op het International Film Festival in West Chester. Verder zal deze productie, die het tot de top 10 van Best Live Action Shorts voor de Academy Awards van 2015 schopte, binnenkort ook nog te zien zijn op het BBC Arabic Filmfestival in Londen. De DVD is te verkrijgen via Dalton Distributie.

Check Also

Kristien De Proost over haar rol in ‘Zondag de Negentste’!

Kristien De Proost (‘The Chapel’, ‘De Twaalf’, ‘The Best of Dorien B.’) speelt in ‘Zondag …