‘Iedereen Content’ op de set van ‘The Broken Circle Breakdown’

Algehele euforie op de set van de ‘The Broken Circle Breakdown’, de film waarmee Felix Van Groeningen het gelijknamige toneelstuk van Johan Heldenbergh bewerkt.  Iedereen is in de wolken over de gang van zaken, konden we hier al eerder zien.  Maar iedereen is ook waanzinnig enthousiast over spelers en tegenspelers.

Veerle Baetens blijkt al lang een fan van Johan Heldenbergh, zo bekent ze hier. En de liefde is wederzijds.  Ook Heldenbergh kan niet genoeg krijgen van Veerle Baetens.

KLIK HIER en JE ZIET EN HOORT HET HEN ZEGGEN

Maar er is nog meer liefde.  De liefde van de acteurs voor hun regisseur.  Hij is streng, rechtvaardig natuurlijk en blijkt een echte kameleon te zijn.  Hij wordt één met zijn onderwerp, zo legt Johan Heldenbergh uit.  Waarmee hij niet gezegd heeft dat hij een hoerenloper was ten tijde van ‘Steve & Sky’.  Nee, hij zegt het ongeveer zo :  “Wat Felix bijzonder maakt is dat hij zich helemaal aanpast als mens aan het project waar hij instapt.  Bij ‘Steve & Sky’ was het helemaal uitgaan en die sfeer had dat.  Bij ‘De Helaasheid der Dingen’ had hij zo’n nektapijt en hier begint hij toch langzaamaan een cowboy te worden.  En een emotionele prins.  Ik zie hem evolueren, maar Felix is gewoon zo. Die duikt zo in dat project dat hij ook deel van dat project wordt.”

KLIK HIER EN ZIE EN HOOR WAT DE ACTEURS OVER FELIX ZEGGEN

De vrouwelijke hoofdrol werd in de theaterversie vertolkt door Mieke Dobbels.  Maar toen Felix zich aan het schrijven zette, zag hij haar niet langer in de hoofdrol.  Hij wou iemand anders.  De mannelijke hoofdrolspeler behield hij, maar voor de vrouwelijke hoofdrol organiseerde hij audities.  En daar nam zijn eigen partner ook aan deel.  Ze pakte naast de rol.  En dat moet wel even pijnlijk geweest zijn.  We stelden haar eerder al de vraag, en zie wat ze te zeggen had.

CHARLOTTE VANDERMEERSCH OVER HET FEIT DAT HAAR MAN HET NIET MET HAAR DOET

Felix gaf de rol aan Veerle Baetens.  De goesting droop eraf, zo zegt hij.  En is dat niet wat talent is?  Goesting.  Tenminste, als we Johan Heldenbergh mogen geloven.  Maar dat wil niet zeggen dat Felix het niet lastig vond om zijn eigen partner te moeten ontgoochelen.

KLIK HIER EN U ZIET EN HOORT FELIX VERTELLEN OVER HOE HIJ ZICH VOELDE TOEN HIJ ZIJN VROUW MOEST ONTGOOCHELEN

‘The Broken Circle Breakdown’ vertelt de intense love story tussen Elise (28) en Didier (36). Zij heeft haar eigen tattooshop, hij is een Vlaamse cowboy die banjo speelt in een bandje. Het is liefde op het eerste gezicht… al zijn de verschillen groot.  Water en vuur, totaal verschillend, maar toch perfect verenigbaar.  De geboorte van dochtertje Maybelle maakt hun geluk compleet.  Tot het noodlot keihard toeslaat en Maybelle sterft.  Didier verliest zich in woede, Elise zoekt troost. Een verhaal gedragen door bluegrass en rauw verdriet.  Over hoe liefde het noodlot overwint en soms ook niet.  Een verhaal dat heel intens acteerwerk vergt van de acteurs.  Veerle Baetens vindt de rol van Elise in ieder geval een droomrol.

WAAROM DE ROL VAN ELISE EEN DROOMROL IS VOLGENS VEERLE BAETENS

De leden van de groep waarmee Elise en Didier optreden, bestaat uit muzikanten.  Of liever acteurs.  Acteurs die musiceren.  Enkele van die acteurs vertellen ons wat ze vinden van hun rol : Geert Van Rampelberg over zijn rol als William, en Robbie Cleiren die Jimmy de mandolinespeler vertolkt.

We lieten hier al eerder gesprekken zien die werden afgenomen op de set van ‘The Broken Circle Breakdown’.  Gesprekken over het verhaal, het toneelstuk en de blue-grassmuziek die in de film te horen is.

KLIK HIER VOOR DE FILMPJES HET MUZIEK, HET TONEELSTUK EN DE MUZIEK

 

 

 

 

Check Also

‘Small Things Like These’ van Tim Mielants valt in de prijzen op Berlinale!

De Britse actrice Emily Watson wint voor haar acteerprestatie in Tim Mielants’ film Small ‘Things …