How Do You Spell Home geselecteerd voor IDFA!

How Do You Spell Home, de eerste lange documentaire van VAF Wildcardlaureaat Louisiana Mees-Fongang, is geselecteerd voor IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam, 8-19 november). De film over een leefgroep voor minderjarige vluchtelingen maakt deel uit van het Luminous-programma van IDFA en maakt er kans op de Prijs voor het Beste Debuut.

Louisiana Mees-Fongang won in 2018 de VAF Wildcard Fictie met haar KASK-masterfilm Waithood,  een korte film over vijf jonge Atheners die in luxueuze Airbnb’s spelen om hun uitzichtloze situatie te ontvluchten, tot hun lot onvermijdelijk boven komt drijven.

How Do You Spell Home is de eerste lange documentaire die Mees-Fongang regisseert. De film volgt Keerthana, Mesbah, Helen en Idris, vier pubers uit de leefgroep Juneco. Vanuit Sri Lanka, Eritrea en Afghanistan kwamen ze in Mechelen terecht. Hun emotionele wereld is woelig en onstabiel, maar Juneco vormt voor hen een veilige basis. In de leefgroep leren ze met hulp van begeleidster Julie en psychologe Roselien op eigen benen te staan en zich te integreren.

Louisiana Mees-Fongang regisseerde en verzorgde de fotografie voor de film. Ze schreef ook het scenario, samen met Wederik De Backer. De productie is van Maarten Bernaerts en Barbara Dyck voor Diplodokus, in coproductie met het Brusselse productiehuis Rayuela Productions.

Naast How Do You Spell Home, dat op IDFA wordt vertoond in de Luminous-sectie voor internationale en wereldpremières van bijzondere persoonlijke films, zal in Amsterdam ook Vlaams werk in ontwikkeling worden voorgesteld.

Daarnaast is het stop-motion VR-project 275 Million Births and Deaths van Azam Masoumzadeh, een productie van Cassette for timescapes, uitgenodigd voor het DocLab Forum van IDFA, waar nieuwe documentaire- en nieuwemediaprojecten worden voorgesteld aan een publiek van internationale filmprofessionals.

How Do You Spell Home en 275 Million Births and Death kunnen rekenen op de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.

Check Also

Ontdek ‘Voices of Liberation’ van Koen Mortier!

Al sinds maart 13 maart 2024 loopt ‘Skunk’ van Koen Mortier bij ons in de …