Hilde Van Mieghem is nog eens ‘Smoorverliefd’

Er waren tijden dat de Vlamingen aan de lopende band eigen versies maakten van Nederlandse films, nu lijkt die trend omgeslagen en zijn het de Nederlanders die onze films nog eens willen overdoen. Of liever, laten overdoen.  Op 2 oktober starten de opnames van de Nederlandse remake van ‘Smoorverliefd’.  De film zal, net zoals de originele Belgische versie, geregisseerd worden door Hilde Van Mieghem. Een Nederlandse topcast verzorgt de hoofdrollen.

 

Susan Visser (‘Gooische Vrouwen’) neemt de rol over van Veerle Dobbelaere als elegante en getalenteerde actrice en moeder Judith Miller . De rol van zus Barbara wordt vertolkt door Anna Drijver (o.m. ‘Komt een vrouw bij de dokter’ en ‘Loft’, in België  Wine Dierickx). Barbara deelt haar Haagse huis met  twee dochters : de tiener Eva wordt gespeeld door Beatrice Hillen (in België : Aline Van Hulle) en de geadopteerde Anna (Anna Raadsveld of Marie Vinck in de Belgische vertolking). Ook Filip Peeters en Ruth Bequaert mogen een belangrijke bijrol vertolken in de film.

 

De mannelijke tegenspelers zijn eveneens talenten van formaat. Johnny de Mol (‘Patatje Oorlog’) speelt de vriend van Barbara, Manuel Broekman ( ‘Voetbalvrouwen’) is het vriendje van Anna, Rik Launspach (‘De Gelukkige huisvrouw’) speelt de ex van Judith en Pierre Bokma (‘Quiz’) kruipt in de rol van dichter Bob. In belangrijke bijrollen zijn Tarikh Janssen (‘Vermist’), Ronald Top (‘GTST’) en Victor Low (‘Plan C’) te zien.

 

Het Belgische productiehuis Caviar is tegenwoordig bijzonder aanwezig in het audiovisuele landschap. Caviar produceerde niet alleen de populaire vtm-reeks ‘Clan’, maar was eveneens de drijvende kracht achter de internationale unieke crimi-reeks ‘The Spiral’, die iedere zondagavond op één te zien is. Beide series halen een gemiddeld marktaandeel van 35%.

 

In Nederland is Caviar bekend als co-producent van ‘Ushi Must Marry’, een film met Wendy Van Dijk en ‘Hemel op Aarde’, een langspeelfilm van Pieter Kuijpers die op dit moment in Limburg gedraaid wordt. Caviar is ook de coproducent van ‘Nymphomaniac’ van Lars von Trier.  Vorige week raakte bekend dat Lien Van de Kelder, Michaël Pas en Ivan Pecnik een rol vertolken in de film.

 

Bert Hamelinck, Managing Director Caviar : “Caviar is al een aantal jaren actief als reclameproducer in Amsterdam. We doen dit jaar drie Nederlandse filmproducties maar ‘Smoorverliefd’ is voor ons heel speciaal. We krijgen de kans om eigen ontwikkelde content aan een nieuw publiek te tonen, en dit samen met Hilde. Dit past in onze strategie om vanuit Vlaanderen met onze eigen creaties een een zo groot mogelijk publiek te bereiken binnen en buiten Europa.”

 

De Nederlandse versie van ‘Smoorverliefd’ is een coproductie met producenten Sjef Scholte (MountainRoad) en Danielle Raaphorst (Incredible Film) die eerder samen diverse Carry Slee verfilmingen maakten. Ook waren zij de co-producenten van de originele Smoorverliefd, die in december 2010 in België werd uitgebracht.  De film komt tot stand dankzij de Belgische tax shelter.

zie ook :

Amerika ‘Smoorverliefd’ op Hilde Van Mieghem

Hilde Van Mieghem over ‘De Suikerpot’

Trailer ‘Smoorverliefd’

 

 

Check Also

‘Back To Black’ en Hooverphonic in de Roma!

In juli is het exact 13 jaar geleden dat we afscheid namen van één van …