Hier is ie dan : de trailer van ‘Le fidèle’!

De trailer maakt de verwachtingen waar en laat ze nog groeien.  Passie, spanning en vaart, dat krijgen we in deze neo-noir, die Michaël R. Roskam ook al heeft omschreven als een amour noir. Een kruising van een film noir, gangsterfilm en vooral liefdesfilm.  Een verhaal dat zich afspeelt in de gangsterwereld van het Brusselse. Een wereld zoals we hem kenden uit de kranten van de jaren negentig. Mooie jongens, snelle wagens en intense liefdes met boeiende vrouwen.  De personages worden in de eerste plaats ingevuld door Adèle Exarchopoulos en Matthias Schoenaerts.  Een droomkoppel voor de derde langspeler van Michaël R. Roskam, voor wie de derde keer echt wel de goeie keer zou kunnen worden. Niet dat de twee vorige keren niet goed waren. Integendeel. Met ‘Rundskop’ en ‘The Drop’ scoorde hij wel degelijk 2 op 2.  Maar misschien wordt ‘Le fidèle’ wel die film die internationaal door het dak gaat.  De trailer laat alvast het allerbeste vermoeden.

 

 

Het is liefde op het eerste gezicht tussen de raadselachtige Gino “Gigi” Vanoirbeek en de beloftevolle racepilote Bénédicte “Bibi” Delhany. Maar Gigi draagt een geheim met zich mee. Hoe meer hij dit probeert te verbergen, hoe dieper hij in de problemen verzeild geraakt en hoe zwaarder hun liefde op de proef wordt gesteld. Gigi zal moeten kiezen. En Bibi ook. Maar hoe lang kan je vechten voor iets dat misschien al lang verloren is?

Le Fidèle is een productie van Bart Van Langendonck voor Savage film, in coproductie met Eyeworks in België. De Franse producent is Pierre Ange le Pogam voor Stone Angels SAS, de Nederlandse producent, Maarten Swart voor Kaap Holland Film BV.

Het scenario werd geschreven door Michaël R. Roskam, Thomas Bidegain en Noé Debre. Achter de camera staat Nicolas Karakatsanis waarmee Roskam eerder al samenwerkte voor ‘Rundskop’ en ‘The Drop’.

De film kwam tot stand met de steun van VAF/Filmfonds, Screen Flanders, het Agentschap Ondernemen, het STAP Programma van Telenet, Kinepolis Film Distribution en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering.

Vanaf 4 oktober brengt filmverdeler Kinepolis Film Distribution (KFD) de film in de bioscoopzalen.

Check Also

Op de première van Arcadia!

Onlangs schitterde de cast en crew van Arcadia in blauwe en grijze tinten op de premiere …