Het Filmfestival van Oostende start vandaag

Vandaag gaat in Kinepolis Oostende het Filmfestival van Oostende officieel van start.  De openingsfilm is ‘Hasta La Vista’, de prent van Geoffrey Enthoven die net het Filmfestival van Montreal heeft gewonnen. Meteen de Belgische première van de zeer geslaagde film die vanaf half september in alle bioscopen loopt.

We hadden hier al heel veel artikels en filmpjes rond ‘Hasta La Vista’.  U kunt ze nog eens bekijken door te klikken op de titels die hieronder staan.

‘Hasta La Vista’ wint in Montreal

Een gesprek met de makers van film

Een gesprek met acteur Robrecht Vanden Thoren

Een gesprek met Stijn Meuris en Papermouth over de muziek

Geoffrey Enthoven verkoopt zijn film

Zoals we hier al eerder bekend maakten is de master van het Filmfestival Peter Van den Begin.  Hij maakte een selectie van films die een impact hadden op hem als acteur.  Hij spitst zich dus toe op films waarin acteurs te zien zijn die voor hem voorbeelden waren, mensen als Gene Hackman, Al Pacino en Denis Lavant.  De hele lijst van de films die hij heeft gekozen vind je op de site van het Filmfestival van Oostende. Klik hier om naar de site van het Filmfestival van Oostende te gaan. Je vindt er ook de rest van de programmatie, met veel Amerikaanse avant-premières, en ook vertoningen van de beste Vlaamse films van het afgelopen jaar, maar dan wel in de verschillende cafés van Oostende, onder de noemer ‘Filmcafé On Tour’.

Uiteraard zijn er nog nieuwe Vlaamse films te bekijken naast ‘Hasta La Vista’. Eén ervan is ‘Quichote’s Eiland’ van Didier Volckaert.  Wij hadden ook al een gesprek met de regisseur.  Een andere Vlaams-Amerikaanse film is ‘The Devil’s Double’.  Daarover een artikel.  Klik op de titels.

Gesprek met Didier Volckaert

The Devil’s Double

Er worden ook heel veel kortfilms voorgesteld op het Filmfestival.  En succesvolle kortfilms van het afgelopen jaar worden opnieuw vertoond.  Zoals ‘Badpakje 46’ van Wannes Destoop. De film die de prijs van de jury won op het Filmfestival van Cannes.

Lees hier het interview met Destoop

Peter Van den Begin is ook de voorzitter van de jury van de Vlaamse Filmprijzen.  We hadden een gesprek met hem over die uitreikingen en we mochten ook meemaken hoe hij die nominaties bekend maakte.

U kunt de filmpjes en artikels bekijken door hieronder te klikken

De nominaties van Peter Van den Begin

de Vlaamse filmprijzen gaan naar…

de leden van de jury

Er loopt tijdens het Festival van Oostende ook een tentoonstelling van Vlaamse filmaffiches.  De curator van die tentoonstelling is Robbe De Hert.  Ook met hem hadden we een gesprek. Klik hieronder op ‘interview Robbe De Hert’.

interview Robbe De Hert

 

Dit is het voorlopig.  Maar we volgen de actie op de voet en we komen dagelijks terug met nieuws uit Oostende.

Check Also

Jasper Nijsmans benoemd tot Hoofd Promotie Vlaams Audiovisueel Fonds!

Het bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds heeft de aanstelling goedgekeurd van de nieuwe leidinggevende …