Het Ensor-screeningplatform is geopend!

Op zaterdag 29 januari 2022 vieren we het talent van de Vlaamse audiovisuele sector tijdens het Gala van De Ensors 2022.

Ondanks een moeilijk jaar konden we toch rekenen op een longlist met meer dan 85 audiovisuele producties. Om de Academie-leden in optimale omstandigheden voor te bereiden op de eerste stemronde, die loopt van 22 november tot 19 december, slaan De Ensors dit jaar opnieuw de handen in elkaar met het streamingplatform Sooner. Daarop bieden ze de leden de mogelijkheid om kosteloos alle producties van de Ensor-longlist te bekijken.

Enkel de leden van De Ensor Academie hebben toegang tot het screeningplatform. Ieder account is dan ook strikt persoonlijk. Om misbruik tegen te gaan, kan je elke productie slechts één keer bekijken. 

Het platform is vanaf nu beschikbaar, in de volgende weken zal er regelmatig content aangevuld worden. Verschillende films zijn nog te zien in de bioscoopzaal, wat voor deze filmproducties uiteraard de meest ideale omstandigheden zijn. Iedereen wordt dan ook aangeraden om deze producties daar te ontdekken.

Aan de leden wordt gevraagd om zoveel mogelijk producties (binnen een categorie) te bekijken en tijdens het kijken hun meest kritische bril op te zetten. Zo vormt elke stem een zo breed en eerlijk mogelijk oordeel.

Iedereen, recentelijk actief binnen onze audiovisuele sector, kan lid worden van deze Academie. Alle informatie over De Ensors vind je hier

Check Also

Bekijk de trailer van Het Smelt!

Het Smelt, het pakkende speelfilmdebuut van Veerle Baetens, geeft vandaag de officiële trailer en filmposter …