Hasta La Vista : de trailer!

 

‘Hasta La Vista’ is de vijfde langspeelfilm van Geoffrey Enthoven, die eerder al ‘Les Enfants de L’Amour’, ‘Vidange Perdue’, ‘Happy Together’ en ‘Meisjes’ maakte.  De film komt uit in België op 14 september, maar gaat in wereldpremière op het Filmfestival van Montreal en de Belgische première is de opening van het Filmfestival van Oostende, op 2 september.

De film gaat over drie fysiek gehandicapte mannen die van wijn houden en van vrouwen.  Wijn hebben ze al vaak gedronken, van een vrouw hebben ze nog nooit geproefd.  Vandaar het plan om eens op reis te gaan, iets wat ze ook nog nooit gedaan hebben.  Ze plannen een reis door de wijnstreken in Frankrijk, met al eindbestemming een etablissement waar mannen zoals zij door vrouwen verwend worden.    Allemaal goed in theorie.  Maar hoe pak je zoiets aan?  Wel, je begint met een goeie producer : Mariano Vanhoof, de rechterhand van Geoffrey Enthoven.  De twee bestieren al jaren samen een firma : Fobic Films.  Het was Mariano die zijn inspiratie vond bij Asta Philpot, een Amerikaan die al jaren ijvert voor mensen zoals hij die een deel van de menselijke basisrechten ontzegd worden, omdat ze fysiek wat anders zijn.

Even overwogen ze om met echte fysieke gehandicapten te werken.  Maar hoe tragisch ook, fysiek bleek dat haast onmogelijk.  En toen vonden ze acteurs die konden wat fysiek gehandicapten konden : Robrecht Vanden Thoren, Gilles De Schryver en Tom Audenaert.

Gerd Shelfhout — mijnheer Erika Vanthielen — deed de fotografie, het scenario is van Pierre De Clercq en de muziek van Meuris en Papermouth.

KLIK HIER VOOR HET INTERVIEW MET ROBRECHT VANDENTHOREN

KLIK HIER VOOR GESPREKKEN MET GEOFFREY EN MARIANO

 

 

 

Check Also

Op de première van Arcadia!

Onlangs schitterde de cast en crew van Arcadia in blauwe en grijze tinten op de premiere …