Hans Herbots deelde op zijn Instagram dit moment met Lena Olin

Hans Herbots weer buitenlandse top-tv aan het maken

Hans Herbots, regisseur van diverse films als ‘De behandeling, ‘Bo’, ‘Windkracht 10’, ‘Verlengd weekend’ en ‘Vallen’, draaide bij ons eerder ook al series als ‘Het goddelijke monster’ en ‘Als de dijken breken’.  Een geruststelling bijna dat Peter Bouckaert hem eerder nog wist te strikken voor de regie van ‘Ritual’, een film waarbij hij na ‘The Treatment’ opnieuw een boek van Mo Hayder zal bewerken. Carl Joos zal daarbij opnieuw voor het scenario zorgen. Als je ziet hoe hard de Britten aan zijn mouwen blijven trekken om er het betere tv-werk te regisseren, zou je voor minder gaan twijfelen dat er nog een volgende Vlaamse film van Herbots komt. Nadat hij eerder al de hoofdregisseur was op ‘Riviera’, een thrillerserie van Neil Jordan, waarvoor ook Bookerprize-winnaar John Banville als schrijver aan de slag is, en hij tussendoor ook op de set stond van de BBC-serie ‘Rellik’, is hij na het veelbekeken eerste seizoen van ‘Riviera’ terug in het zonnige Franse zuiden voor een tweede seizoen van glamoureuze thriller. Met alweer een cast vol klinkende namen.  

Bij het Britse Sky wrijven ze zich in de handen na dat eerste seizoen. Met een totaal publiek van 2,3 miljoen kijkers per aflevering, en meer dan 20 miljoen downloads en views online, was er genoeg reden om een vervolg te breien aan de tiendelige serie. En dus krijgen de fans meer glamour, meer intrige, meer verraad in de wereld waar de superrijken zich bewegen.

Net zoals tijdens het eerste seizoen beschikt Herbots weer over namen als Julia Stiles, Lena Olin, Roxane Duran en Dimitri Leonidas, die dit keer vervoegd worden door onder meer Will Arnett (‘Arrested Development’, ‘Bojack Horseman’), Juliet Stevenson (‘Truly, Madly, Deeply’), Poppy Delevingne (‘Genius: Picasso’, ‘Kingsman: The Golden Circle’), Jack Fox (‘Kids In Love’) en Grégory Fitoussi (‘World War Z’).

 

 

 

Hans Herbots wordt vertegenwoordigd door het Britse talent agency Curtis Brown, dat ook de belangen van Jakob Verbruggen (‘The Fall’, ‘London Spy’, ‘Black Mirror’) en Tim Mielants (‘Legion’, ‘Peaky Blinders’) verdedigt.

Zie ook:

Hans Herbots en zijn overpeinzingen bij de overgang

Check Also

Opnames ‘Patsers’ gaan 22 juli 2024 van start!

De opnames van de film ‘Patsers’ gaan vanaf 22 juli van start in Antwerpen. Ook …